Foto: XMReality.

Oct 26, 2020

Två nya affärer till XMReality


Beställare är energiföretaget Tekniska Verken samt Baxter Medical.

Medicinteknikföretaget Baxter Medical och kommunalägda Tekniska Verken väljer lösningar från AR-företaget XMReality AB (publ) i Linköpling.

I förra veckan meddelade XMReality att man signerat ett två-års ’Licensing and Service Agreement’ med Baxter Medical AB som tillhandahåller medicinteknisk utrustning och läkemedel. 

-Jag tror att det finns en stor potential inom hälso- och sjukvården för vår applikation. Förutom våra nuvarande medicinska applikationer, där vi stöttar medicinindustrins farmaceutiska produktionslinor, tar vi nu ytterligare ett steg in i detta segment i och med signeringen av detta avtal, säger Jörgen Remmelg, VD på XMReality.

Till att börja med kommer mjukvaran att användas av det nordiska säljteamet för Advanced Surgery som leder den initiala piloten.

I förra veckan offentliggjordes även en affär med Tekniska verken, ett kommunalägt Linköpingsföretag inom bland annat energiproduktion, vatten-, avlopps- och avfallshantering.

Tekniska Verken har lagt en beställning på XMReality Remote Guidance. Företaget kommer att utrusta servicetekniker inom området mätteknik med lösningen i syfte att snabbare och enklare lösa serviceuppdrag inom verksamheten.

-Det är glädjande att notera att Tekniska verken återigen inom sin bransch går i frontlinjen för ny teknologi. Fördelarna med Remote Guidance är uppenbara inom detta segment och jag är övertygad om att lösningen kommer kommunens invånare tillgodo i form av kostnadsbesparingar, reducerat resande och därmed ett minskat klimatavtryck, säger Jörgen Remmelg, VD på XMReality.
  • May 7, 2021

    Streama film i Polestar 2

    Reportage Elbilstillverkaren satsar på streaming, Spotify och din egen smartphone som bilnyckel.
    81
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT