Mattias Skeppstedt, VD på Larsson & Kjellberg.

Apr 7, 2021

Verkstadsföretaget AB LARSSON & KJELLBERG etablerar sig GGVV-regionen


Tecknar ett avtal med Värnamo kommun.

Som ett led i Larsson & Kjellbergs affärsstrategi etablerar företaget nu en filial centralt i Värnamo. I samband med detta tecknar Larsson & Kjellberg ett avtal med Värnamo kommun avseende mekaniska verkstadstjänster. Den totala avtalstiden är maximalt 4 år.

GGVV-regionen, även kallat GGVV-området, består av de fyra kommunerna Gislaved, Gnosjö, Vaggeryd och Värnamo.
Förutom att försörja kommunen med smides- och mekaniska verkstadstjänster kommer Larsson & Kjellberg fokusera på att utveckla och expandera företagets industriservicesegment vidare inom GGVV-regionen samt Jönköping.

”Med vår verksamhet i Värnamo och med vår anläggning i Oxelösund i ryggen där vi är bäst på stort och tungt kan vi tillföra våra kunder ett komplett erbjudande i GGVV-/Jönköpingsregionen. Förutom svets och mekaniskt underhåll så kan vi erbjuda kompletta komponent-/stålbyggnadsprojekt, CNC-bearbetning samt blästring/målning.” säger Mattias Skeppstedt, VD på Larsson & Kjellberg

I samband med etableringen kommer arbetet påbörjas med lokal rekrytering.

AB Larsson & Kjellberg startades som smedja inne i centrala Nyköping 1880. Smedjan var en av Nyköpings äldsta byggnader, uppförd redan på 1700-talet och var i bruk under omkring 200 år som smedja utan avbrott. I Hantverkarkalendern för Nyköping meddelas att ”Lars Fredrik Larsson och Carl Fredrik Kjellberg ämna härstädes idka smeds- och hofslageriyrket under firma Larsson & Kjellberg”. Företaget är fortfarande i oavbruten form privatägd och verksamheten har fortsatt med smide.

Det som smidesmästare Larsson och hovslagare Kjellberg tillsammans bildade finns fortfarande kvar, det är historia. Företaget Larsson & Kjellberg har överlevt 2 världskrig, och fyra av historiens värsta pandemier tex ryska snuvan 1889–1892, spanska sjukan 1918-1920, asiaten på 50 talet och hongkong 1968 - 1969.

Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • Lydia Capolicchio modererade Välkommen Robot. Reportage

    "Våga ta steget till automation"

    Produktionstrender, inspirerande robotcase och säkerhet var några av punkterna när SIS samlade till årets robotevent.
    117