Foto: Proton.

Dec 2, 2020

Värnamobaserade Proton Group växer med två förvärv


Bildar nytt affärsområde.

Proton Group har förvärvat Teknikrör i Kinna AB samt Gunnar Hansson Svetsteknik AB. De förvärvade bolagen ingår från och med den 1 december 2020 i ett nytt, femte, affärsområde hos den småländska företagsgruppen: Proton Structure. Teknikrör i Kinna och Gunnar Hansson Svetsteknik delar lokaler i Mölndal och står för unik kompetens inom avancerade rörinstallationer för bland annat infrastruktur, läkemedelsindustri, livsmedelsindustri samt processindustri.

– Vi ser fram emot en fortsatt spännande utveckling av båda bolagen, säger David Gustafsson, koncernchef Proton Group. Genom förvärvet av Gunnar Hansson Svetsteknik och Teknikrör i Kinna breddar vi oss mot intressanta branscher som medicin, livsmedel och infrastruktur. Båda bolagen står för unika kompetenser och har en stabil tillväxt.

Den tidigare ägarkvartetten Jari Pyrrö, Gunnar Hansson, Martin Svensson och Anders Hansson håller med:
– Vi har genom Proton Group fått en stark och långsiktig ägare till våra bolag och det kommer att vara en trygghet för våra medarbetare – det ger också en god möjlighet för våra bolag att växa, både organiskt och genom förvärv. Befintliga kunder kommer kunna erbjudas ännu större resurser vid olika typer av projekt, samtidigt som vi kommer att ha resurser för att möta ytterligare kunder på både gamla och nya marknader.

– Proton Group står för ett långsiktigt ägande. För oss är det viktigt att befintlig personal trivs och vill fortsätta utveckla verksamheten tillsammans med oss, säger David Gustafsson. Att de tidigare ägarna arbetar kvar i bolagen är dessutom en trygghet för både oss, personal samt kunder.

Teknikrör i Kinna AB erbjuder helhetslösningar inom rörarbeten av främst industrirör, processrör, livsmedelsrör och VVS. Förutom olika typer av tekniskt avancerade entreprenader utför bolaget även montage, reparationer samt service- och underhållsarbeten.

Teknikrör erbjuder en samlad kompetens som få andra aktörer besitter, vilket möjliggör att man kan stå för hela uppdraget. Teknikrör har montörer som är utbildade inom ”Säker vatteninstallation” samt montörer med svetslicenser för olika procedurer och WPS:er för olika svetsmetoder. Bolaget är även certifierat av Swedac för provtryckning med gas och certifierade enligt EN 3834-2 och 1090-1 samt har behörighet för gasinstallationer enligt EGN.

Gunnar Hansson Svetsteknik AB tillverkar och installerar rörsystem, industrirör och processrör. Deras kunder har en stor spännvidd, från verkstadsarbete till avloppsverk, raffinaderi, pappersbruk, läkemedel och livsmedel.

Med sina erfarna montörer och licensierade svetsare utför Svetsteknik bland annat prefabricerade konstruktioner åt Teknikrör. Svetsteknik har utrustning för stora och små rörinstallationer men utför även stålarbeten som gångbryggor, trappor och tankar. Bolaget hanterar myndighets- och kundkrav gällande spårbarhet och dokumentation samt är certifierat enligt ISO 3834-2 och 1090-1.

Svetsteknik, som sysselsätter cirka 24 medarbetare, delar lokaler i Mölndal med Teknikrör som sysselsätter drygt 30 medarbetare. Tidigare ägare kommer att arbeta kvar i företagen.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT