Illustration: Väderstad.

Jan 21, 2021

Väderstad bygger nytt fabrikscenter för 125 miljoner


Ska stå klart 2022.

Väderstad, ett av världens ledande företag inom jordbearbetning och sådd, har vuxit kraftigt de senaste åren. För att säkra upp inför framtiden byggs nu ett helt nytt fabrikscenter, en investering på 125 miljoner kronor, som ska stå klart 2022.

De senaste åren har Väderstad slagit nytt rekord år efter år. Mellan 2017 och 2020 har omsättningen ökat med hela 43 procent, och antal anställda har också ökat kraftigt – både i Väderstad men också globalt.

Allt detta är väldigt glädjande siffror, inte bara för Väderstad som företag utan för hela regionen eftersom Väderstad fortsätter att växa även som arbetsgivare. Men det ställer samtidigt nya krav, en större produktion, större satsningar och allt fler medarbetare innebär att även våra lokaler måste växa, skriver företaget i ett pressmeddelande.

– Vi har sett en otroligt stark efterfrågan på våra produkter de senaste åren, produkter som ger lantbrukare över hela världen unika möjligheter till en enastående uppkomst. Vi tror och hoppas på att det kommer fortsätta, så för att kunna fortsätta växa och ytterligare stärka kvalitén i allt vi gör har vi beslutat att bygga ett helt nytt fabrikscenter i Väderstad, säger Mats Båverud, vd på Väderstad.

Med ett helt nytt fabrikscenter har Väderstad en stark position för att hantera de möjligheter och utmaningar som väntar framöver, och fortsätta att ge lantbrukare världen över det stöd och den support som de förtjänar.

– Sedan starten 1962 har vi byggt för världens bönder och drivit utvecklingen för nya innovationer och metoder inom lantbruk. Med vårt nya fabrikscenter säkerställer vi att vi kan fortsätta att satsa och investera för att vara det företag som driver utvecklingen även för morgondagens lantbruk, säger Mats Båverud.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT