Uddeholm Dievar kan användas vid tillverkning av batterier för elbilar. Bild: Uddeholm.

Apr 29, 2019

Uddeholm sätter ny världsstandard med nytt verktygsstål


Inte minst inom elbilstillverkning möjliggörs en lägre produktionskostnad och att verktygen kommer att ha en längre livslängd.


I april 2019 lanserar Uddeholm nästa steg inom utvecklingen av Uddeholm Dievar. Detta fantastiska material, som länge har varit första valet för globala kunder, har fått en stor uppgradering av sin kvalitet och specifikation. Nu sätts en ny världsstandard.

Inom världens bilindustri och kanske framförallt inom världens elbilstillverkningsindustri kommer detta verktygsstål från Uddeholm att innebära att tillverkarna kan producera till lägre produktionskostnad, verktygen kommer att ha en längre verktygslivstid och allt sker till en ännu högre kvalitet.

Exempel på detta kan vara tillverkning av konstruktionsdelar till fordon, eller till batterier för elbilar.

Det nya, uppdaterade verktygsstålet från Uddeholm i Hagfors, Uddeholm Dievar, är en innovativ och avancerad produkt som är efterlängtad av kunderna.

Uddeholm Dievar lanserades globalt 9:e april via regionala Uddeholm Global Webinar. Först ut blir Asien, följt av Europa och Nord- och Sydamerika.

Uddeholm Dievar har fått en ny klassledande nivå av minsta genomsnittlig seghet på 25 Joules eller 18,4ft-lbs över hela lagerstandards storlek och göt, istället för som tidigare 19 Joules.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • PLAY: Nynas med 90 år på nacken

    I veckan avslutades en av Sveriges största rekonstruktioner. Företaget grundat av Axel Ax:son Johnson fick som Sveriges första raffinaderi stor betydelse under andra världskriget och för bilismens framväxt.
    34