Foto: Uddeholm.

Jul 19, 2019

Uddeholm lanserar globala webinars för att visa nya stålsorter


Företaget vill bland annat spara på miljön och resurser

Från och med år 2019 lanserar Uddeholm sina nya produkter via globala webbseminarium. Genom det här tillvägagångssättet når företaget ut med samma information till sina kunder över hela världen samtidigt. Uddeholm ser webbseminarierna som ett modernt och miljövänligt sätt att marknadsföra sina nya stålsorter.

Uddeholm genomförde sitt första ”Uddeholm Global Webinar” den 9:e april vid lanseringen av stålsorten Uddeholm Dievar. Under dagen genomfördes det tre webbseminarium anpassade till tidszonerna för Asien, Europa och Nord- och Sydamerika. En månad senare följde samma förfarande vid lanseringen av Uddeholm Tyrax ESR, företagets nyaste stålsort.

- Det här är ett smidigt och effektivt sätt att berätta för våra säljbolag om det nya stålet, förklarar Robert Gustafsson, varumärkes- och kommunikationschef på Uddeholm. Vi når ut till våra marknader över hela världen utan att behöva lämna Hagfors eller Sverige.

Miljöaspekten är en speciellt viktig del i det nya lanseringsförfarandet. Genom att använda webbaserade hjälpmedel istället för personliga möten och konferenser sparar företaget både på resurser och på miljön.

- Det är en naturlig utveckling som går i linje med samhällsutvecklingen och med vår egen verksamhetsutveckling, där största möjliga kundnytta och minsta möjliga miljöpåverkan är vår högsta prioritet, säger Gustafsson.

Uppslutningen till webbseminarierna har varit mycket god – representanter från 90 olika länder har deltagit. Uddeholm planerar att fortsätta med samma koncept vid kommande lanseringar. Totalt kommer ytterligare nio globala webinars att genomföras under året.
  Annons
 • Omvandlare till fotovoltaiska paneler

  Under de senaste åren har vi observerat ett ökande intresse för ”grön energi”. Det dyker upp ett antal applikationer för energiutvinning från fritt tillgängliga källor och bland dessa är installationer av fotovoltaiska paneler mest populära.
  0
 • Sep 17, 2020

  Effektiv och snabb hjälp i industriell produktion med KUKA:s nya KR SCARA-robotar

  Teknik Med egenskaper som ultrakompakta, snabba och starka blir KUKA:s nya KR SCARA-robotar en värdefull hjälp i industriell produktion för smådelsmon-terings-, materialhanterings- och inspektionsuppgifter.
  0
 • Sep 17, 2020

  ABB:s tillväxthub SynerLeap tar nästa steg med fler partners

  Nyheter ABB:s tillväxthub SynerLeap tar nu nästa steg och knyter till sig fler partners när de ingår avtal med Westinghouse, Mälarenergi och innovationsnätverket Automation Region. SynerLeap har även flyttat till nya lokaler. Plattformen fortsätter därmed att expandera sitt innovationsekosystem med än bättre närhet till ABB:s industrikunder.
  0
Loading...

MEST LÄSTA

  Annons
 • Sökandet efter säkra leveranskedjor

  Covid-19-pandemin har visat på hur känsliga de globala handelssystemen är för störningar. Hur kan snabb tillverkning av delar öka säkerheten i dagens leveranskedjor?
  0

SENASTE NYTT