Malin Andersson

Malin Andersson. Foto: Volvo Lastvagnar.

Apr 30, 2021

Treskift på Volvofabriken ger hundratals jobb


Stark efterfrågan gör att hyttfabriken i Umeå måste öka takten - 300 nya jobb innan midsommar.

Volvo Lastvagnars hyttfabrik i Umeå växlar nu upp produktionen. Efter midsommar planerar fabriken att ställa om produktionen från tvåskift till treskift, något som Västerbottens-Kuriren var först med att berätta om.

Det innebär att företaget nu behöver rekrytera 300 medarbetare, helst redan till midsommar.

– Det är den starka orderingången som gör att vi nu måste öka, säger Malin Andersson, kommunikationsansvarig vid Volvo Lastvagnar i Umeå, till Svensk Verkstad.

För en dryg vecka sedan rapporterade fordonsjätten ett urstarkt första kvartal, med stark orderingång inom framförallt lastbilssegmentet.

Volvo Lastvagnar breddar även modellprogrammet med fler elektrifierade modeller som ska börja serietillverkas i höst, bland annat vid Umeå-enheten.

Tre nya tunga lastbilar i programmet för eldrivna fordon. Foto: Volvo Lastvagnar.

– Det är en bred rekrytering eftersom den rör hela produktionsprocessen, säger Malin. Vi behöver egentligen alla kompetenser, ytbehandlare, svetsare, robotoperatörer, truckförare, underhåll...

Redan under hösten har fabriken successivt ökat produktionstakten och drygt 200 personer anställdes då. Nu genomför företaget ytterligare en rekryteringsrunda och efter övergången till treskrift kommer cirka 1700 personer att arbeta på fabriken i Umeå.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT