Oct 15, 2020

TEMA SKÄRANDE Maskinjätten: "Investeringar är vägen ur krisen"


Med 4000 nya kvadratmeter skruvar de upp tempot i produktionen.DMG MORI revolutionerar produktionen av monoBLOCK 5-axliga bearbetningscentra med sin nya 4000 m² Excellence Factory vid DECKEL MAHO Pfronten. Flödesaggregatet med ett Automated Guided Vehicle (AGV) transportsystem resulterar i en produktivitetsökning på 30%

-Investeringar i innovationer är den enda vägen ut ur krisen. Därför automatiserar och digitaliserar vi också vår interna värdekedja, säger Christian Thönes, styrelseordförande i DMG MORI AKTIENGESELLSCHAFT.

Produktionens hjärta i den nya monoBLOCK Excellence Factory är ett AGV-transportsystem. AGV: erna flyttar maskinerna autonomt genom monteringsstationerna med en kontinuerlig hastighet på 45 mm / minut. Optisk navigering med den senaste laserskanningstekniken säkerställer en kontinuerlig process. Från och med nu är den kompletta modellblandningen av monoBLOCK-serien inklusive alla serier med palettväxlare (DMC) och fräs-svängbord (FD) byggd i ett flödesaggregat i 34 cykler - från och med grundmontering, till geometri, maskinen slutligen, den slutliga inspektionen.

-Idag visar vår nya monoBLOCK Excellence Factory i Pfronten redan hur morgondagens produktion kommer att se ut. Med moderna automatiserings- och digitaliseringslösningar anpassar vi konsekvent våra platser till framtidens produktion, förklarar Michael Horn, styrelseledamot i DMG MORI AKTIENGESELLSCHAFT.

-Det förarlösa AGV-transportsystemet är perfekt integrerat i den digitala värdekedjan på vår produktionsplats. Jämfört med järnvägssystem är AGV: erna en mycket mer flexibel lösning, vilket optimerar produktionsinfrastrukturen.

AGV: erna kan också navigeras fritt via fjärrkontroll. Maskinernas flexibla tidpunkt garanterar ett oavbrutet och problemfritt flöde under monteringsprocessen.

Komplett modellmix - mycket flexibel

Med cykeltider på bara två och en halv timme kan varje monoBLOCK-maskin nu monteras på bara sju dagar. Detta motsvarar en minskning med 30%. Detta är ett betydande steg i produktivitet, vilket ökar kapaciteten på platsen från 600 till 1000 monoBLOCK-maskiner per år.

-Vårt mål var att öka utrymmeseffektiviteten och att kunna producera den kompletta modellblandningen av monoBLOCK-serien på ett mycket flexibelt, avfallsfritt och ännu mer produktivt sätt, säger Reinhard Musch, VD för DECKEL MAHO Pfronten.

Att arbeta i monoBLOCK Excellence Factory har också genomgått framtidsinriktade förändringar:

-Vi fick våra specialister med i designprocessen för vår monoBLOCK Excellence Factory från början, vilket förbättrade alla processer med avseende på ergonomi avsevärt och skapade en optimal arbetsmiljö för att stödja våra högt kvalificerade specialister, förklarar Musch.

Digital montering som stöds av TULIP

Den nya monoBLOCK Excellence Factory sätter också nya standarder när det gäller digitalisering. TULIP är en viktig komponent i flödesaggregatet. USA: s start-up-programvara gör det möjligt för användare utan programmering att skapa sina egna applikationer snabbt och intuitivt. Med hjälp av plattformen utan kod har DMG MORI utvecklat en applösning som visar anställda nödvändig monteringsinformation för varje cykel med maskinspecifika arbetsplaner. Monteringsprocesser för nyligen implementerad utrustning eller specialalternativ stöds av detaljerade ritningar, bilder och videoinstruktioner.

TULIP hjälper också till att konsekvent upprätthålla kvalitetsstandarder: ”Interaktiva checklistor och inspektionsplaner dokumenterar hela monteringsprocessen i realtid och säkerställer kontinuerlig kvalitetskontroll under montering”, förklarar Musch. Information finns i TULIP-appen i realtid - längs hela värdekedjan: Det finns en anslutning till det befintliga affärssystemet samt ett nätverk direkt till leverantörerna.

DMG MORI överför den ökade produktiviteten till sina kunder: Alla priser på monoBLOCK-modeller sänks med 10 000 € och noggrannhetspaketet är också integrerat i standarden. Detta resulterar i en prisfördel på € 30 000 för kunder.

De automatiserade och digitaliserade processerna runt monoBLOCK Excellence Factory gör monteringslinjen till den modernaste inom tillverkning av verktygsmaskiner. Förverkligandet var ett logiskt steg för DMG MORI, som Michael Horn sammanfattar: "Den stora efterfrågan visar att monoBLOCK-maskiner är en viktig del av vår portfölj." Med monoBLOCK Excellence Factory har DMG MORI skapat en bas för att vidareutveckla produktionsprocesser och erbjuda korta leveranstider med en komplett produktmix. "Den nya monoBLOCK Excellence Factory erbjuder oss och våra kunder så många fördelar att vi också överför detta koncept till andra anläggningar."
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT