Koenigsegg Regera. Foto: Koenigsegg.

Jan 16, 2020

Teknikkonsulten med uppdrag från hyperbiltillverkaren Koenigsegg


"Koenigsegg sätter tydligt Sverige på världskartan genom sina innovationer och framgångar"

Teknikkonsultbolaget DevPort AB (publ) levererar kompetensutveckling till exklusiva hyperbilstillverkaren Koenigsegg Automotive AB, och har samtidigt tagit fram specialverktyg till deras bil Koenigsegg Regera som nyligen satte nytt världsrekord.

DevPort har regelbundet besökt Koenigsegg i Ängelholm och utbildat i elsäkerhet. Undervisningen har skett genom föredrag, diskussioner, workshops och praktiska övningar.

– Syftet med utbildningarna är att förebygga att elolyckor inträffar. För ett elsäkert arbete krävs en viss organisation, struktur och rollindelning, samt vissa verktyg, instruktioner och utbildningar, säger Mikael Rosengren som är en av DevPorts utbildare. Han tycker att det är inspirerande att samarbeta med företaget.

– Koenigsegg sätter tydligt Sverige på världskartan genom sina innovationer och framgångar. Och det är alltid roligt att komma till dem! Trevliga, kunniga och engagerade människor som tar väl hand om oss som kommer dit, avslutar Mikael Rosengren.

Förutom att leverera kompetensutveckling till Koenigsegg Automotive AB har DevPort också tagit fram specialverktyg som används vid en så kallad Power down (nedstängning) av det elektrifierade framdrivningssystemet.

DevPort är ett svenskt teknikkonsultbolag produktutveckling, produktionsutveckling, inbyggda system och IT. Huvudkunderna återfinns inom fordonsindustrin och övrig utvecklingsintensiv industri. DevPort sysselsätter ca 550 personer fördelat på egna anställda och underkonsulter. Huvudkontoret ligger i Göteborg med lokalkontor i Linköping, Södertälje och Stockholm.
  Annons
 • Omvandlare till fotovoltaiska paneler

  Under de senaste åren har vi observerat ett ökande intresse för ”grön energi”. Det dyker upp ett antal applikationer för energiutvinning från fritt tillgängliga källor och bland dessa är installationer av fotovoltaiska paneler mest populära.
  0
 • Sep 17, 2020

  Effektiv och snabb hjälp i industriell produktion med KUKA:s nya KR SCARA-robotar

  Teknik Med egenskaper som ultrakompakta, snabba och starka blir KUKA:s nya KR SCARA-robotar en värdefull hjälp i industriell produktion för smådelsmon-terings-, materialhanterings- och inspektionsuppgifter.
  0
 • Sep 17, 2020

  ABB:s tillväxthub SynerLeap tar nästa steg med fler partners

  Nyheter ABB:s tillväxthub SynerLeap tar nu nästa steg och knyter till sig fler partners när de ingår avtal med Westinghouse, Mälarenergi och innovationsnätverket Automation Region. SynerLeap har även flyttat till nya lokaler. Plattformen fortsätter därmed att expandera sitt innovationsekosystem med än bättre närhet till ABB:s industrikunder.
  0
Loading...

MEST LÄSTA

  Annons
 • Sökandet efter säkra leveranskedjor

  Covid-19-pandemin har visat på hur känsliga de globala handelssystemen är för störningar. Hur kan snabb tillverkning av delar öka säkerheten i dagens leveranskedjor?
  0

SENASTE NYTT