Foto: Kuka.

May 5, 2021

KUKA och Teamster stärker samarbetet


Systemintegratören Teamster har gått in i ett systempartnerskap med KUKA Nordic - en riktig win-win.

– KUKA har en hög kompetens inom Industri 4.0 och digitala tvillingar. Det är saker som gör ett samarbete högintressant för oss, säger Joakim Fredholm, VD för Teamster.

Det är inom områden som fordonsindustrin, livsmedelsbranschen, verkstadsindustrin och läkemedelsindustrin som Teamster främst har sina kunder. Företaget är en totalintegratör som behärskar allt från mekanik till informationsteknik.

– De har även specialkunskaper inom områden som limning, fogning, laser och svetsning, säger Micael Amandusson, Channel Manager på KUKA Nordic.

Flera specialområden
Teamster – med drygt 50 anställda och en omsättning på cirka 80 miljoner kronor – har sitt säte precis i utkanten av Göteborgs centrum, i klassiska Klippans industriområde. Där arbetar de med automationslösningar för bland annat materialhantering, paketering och sortering.  I lokalerna har de även verkstad, skåpsmontage och möjlihet att testköra utrustningar. Teamster bedriver också viss konsultverksamhet i samband med uppdragen – projektledare, PLC-programmerare, konstruktörer och installatörer assisterar kunderna vid behov.

Att bolaget nu vill arbeta tätare ihop med dem ser Micael Amandusson som ett kvitto på att KUKA håller rätt kvalitet.

– För vår egen del är det avgörande att kunna nå ut brett med våra produkter och för att lyckas med det behöver vi arbeta med de allra bästa systemintegratörshusen. Teamster är ett företag med hängivna medarbetare som är inriktade på att leverera bra och långsiktiga lösningar, säger han.

Robotsimulering och digitala tvillingar
Även för Teamster innebär systempartnerskapet flera fördelar. Det ger en närmare relation till KUKA:s support samt access till KUKA Nordics Tech Center i Göteborg, där det går att testa olika applikationer hands-on och få omedelbara resultat. Teamster får också möjlighet att delta på KUKA Nordics olika partnerskapsevent.

– Över huvud taget blir det ett mer strategiskt samarbete och en vinna-vinna-situation, säger Micael Amandusson.
Joakim Fredholm, VD på Teamster, lyfter bland annat fram KUKA:s erfarenhet inom Industri 4.0 och kompetensen kring att arbeta med digitala tvillingar som viktigt.

– Det kompletterar våra egna kunskaper inom robotsimulering på ett bra sätt, säger han.
Nu ser han fram emot det fördjupade samarbetet.

– KUKA är en av de stora spelarna på marknaden. Det är också ett företag som vi vet kan leverera både säkert och på hög nivå. Nu har vi olika projekt på gång där deras robotar och kompetens blir en viktig del, säger han.

Vad gör själva robotarna till ett bra val?
– Förutom att de håller högsta kvalitet har KUKA ett mycket brett utbud. Det gör att vi kan hitta exakt rätt storlek på de robotar vi behöver till våra applikationer, säger Joakim Fredholm.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • Lydia Capolicchio modererade Välkommen Robot. Reportage

    "Våga ta steget till automation"

    Produktionstrender, inspirerande robotcase och säkerhet var några av punkterna när SIS samlade till årets robotevent.
    117