Annons

Foto: Kemppi.

Oct 27, 2020

Svetsproduktivitet i toppklass med X5 FastMig


Svetsarens yrkesskicklighet är självklart grundläggande för snabb och effektiv svetsning, men den kan inte utnyttjas fullt ut om den inte matchas med rätt utrustning. Hur kan en svetsmaskin öka bågtidsfaktorn och skapa en produktivitet i toppklass?

Även små förbättringar kan öka såväl användbarhet som produktivitet avsevärt vid industriell svetsning. 

X5 FastMig är ett nytt industriellt system för multiprocessvetsning. Kemppi X5 FastMig tillverkas i Finland och har utvecklats i samarbete med professionella svetsare. Den energieffektiva invertertekniken gör X5 FastMig till ett mångsidigt kraftpaket som ger svetsar med jämn och hög kvalitet. X5 FastMig finns tillgänglig i 400A och 500A med eller utan synergi.

Svetskvalitet att räkna med

X5 FastMig använder sig av Kemppis senaste tändningsteknik – Touch Sense Ignition – som ger en kraftig minskning av mängden sprut och minimerar behovet av efterbearbetning. Det ger svetsaren möjlighet att fokusera mer på svetsningen, vilket ökar bågtiden.

Den optimerade kontrollen av ljusbågen kan förbättras ytterligare med hjälp av Kemppis Wise-specialprocesser som bygger på över 70 års erfarenhet av bågsvetsning. X5 FastMig och Wise-specialprocesserna erbjuder lösningar för alla utmaningar – såväl vid svetsning i blandbågsområdet som säker inträngning och optimering av kortbågsprocessen.

X5 FastMig kan enkelt anslutas till molntjänsten WeldEye som förenklar och snabbar upp den dagliga kvalitets- och produktionshanteringen. Den här smidiga lösningen snabbar upp dokumentationsprocessen, minskar behovet av reparationer och ger en heltäckande överblick över både produktionen och alla pågående projekt. WeldEye möjliggör en hundraprocentig spårbarhet av att svetsprocedurerna följs och ger dessutom full kontroll av den totala bågtiden.
Full spårbarhet utgör grunden för en förbättrad och effektiviserad produktivitet.

Ergonomi som underlättar svetsarens arbete

De innovativa tillbehören gör att det här modulära systemet erbjuder optimala lösningar med högre bågtidsfaktor för alla produktionslinjer. Det omfattande tillbehörssortimentet gör det möjligt att anpassa X5 FastMig till såväl svetsarnas behov och önskemål som svetsproduktionens krav.

Kemppi designade inte bara X5 FastMig för att kunna ge bästa produktivitet och användbarhet utan också för att ge svetsarna bästa möjliga ergonomi. Resultatet blev en svetsutrustning som är både säker och lätt att använda i olika svetstillämpningar. Svetsergonomi handlar om mycket mer än att bara skapa en bekväm känsla för svetsaren. Det handlar om att värna svetsarnas säkerhet och hälsa, till exempel genom att minska mängden onödiga lyft och förflyttningar av tunga föremål.

Detta uppnås delvis genom att en och samma utrustning kan användas till flera olika processer. X5 FastMig är ett äkta multiprocessystem och kan användas för MIG/MAG-, MMA- och TIG-svetsning samt bågluftmejsling.

Den fyrhjuliga vagnen har en vikbar hylla för gasflaskan vilket möjliggör säkra byten av gasflaskan från golvnivå utan onödiga lyft. Det ergonomiska, toppmatade trådmatarverket sparar utrymme och ger säkrare byten av trådbobin. Enkla eller dubbla trådmatarverk kan hängas upp och vinklas i flera olika lägen för att förbättra åtkomsten. Handtaget är förstärkt för att möjliggöra kortare transporter av enheten med kran.

Flexlite GX-svetspistolerna har flexibla slangpaket och kulledade kabelskydd som minskar belastningen på handleden. Den innovativa pistolhalsen bidrar till en mer effektiv kylning, vilket både gör svetsningen mer bekväm och ökar slitdelarnas livslängd. Det pistolmonterade fjärreglaget GXR10 gör det möjligt att justera parametrar direkt vid svetsfogen.

Tillbehör för alla miljöer och tillämpningar

Utbudet av tillbehör till X5 FastMig omfattar bl.a. transportenheter, upphängningar, mellanledare av varierande längd och fjärreglage. Det stora och genomtänkta tillbehörssortimentet förbättrar ergonomin, effektiviserar produktionen och ger en maximal utdelning på din investering. Onlinekonfigurationsverktyget X5 Selector gör det enkelt att välja den konfiguration som passar din dagliga svetsproduktion bäst.

En användarupplevelse utöver det vanliga

Det intuitiva och lättanvända användargränssnittet möjliggör en enkel och smidig inställning av svetsparametrarna. Det tar mindre än tio minuter att lära sig de grundläggande funktionerna i användargränssnittet hos X5 FastMig. Det enkla gränssnittet ökar bågtidsfaktorn, vilket är extra värdefullt för företag vars svetsutrustningar delas mellan flera användare – såväl inhyrd personal som egen.

Gränssnittet finns tillgängligt både med en digital funktionspanel och en traditionell 2-ratts-panel. Svetsare i olika åldrar, med olika bakgrund och erfarenheter lär sig enkelt att använda X5 FastMig.

Den övergripande produktiviteten ökar avsevärt när svetsutrustningen är både funktionell och effektiv. Om utrustningen dessutom är både ergonomisk och lättanvänd når svetskvaliteten nya nivåer.

Välkommen till nästa generations svetsning med Kemppi X5 FastMig, läs mer hos Kemppi.
  • May 7, 2021

    Streama film i Polestar 2

    Reportage Elbilstillverkaren satsar på streaming, Spotify och din egen smartphone som bilnyckel.
    81
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT