Aug 25, 2020

Specialbilstillverkaren korttidspermitterar


Coronapandemin har minskat orderingången från den engelska marknaden.

Nilsson Special Vehicles AB (publ) i Laholm har beslutat ansöka om korttidsarbete för merparten av bolagets anställda. Arbetstiden för den berörda personalen planeras att sänkas till mellan 80 och 40 procent från den 1 september 2020 och fyra månader framåt.

Åtgärden vidtas för att stärka bolagets finansiella uthållighet då den pågående covid-19-pandemin påverkat orderingången på ambulanser och order från den engelska marknaden. Korttidsarbetet kommer att ske med stöd av statliga subventioner och beräknas leda till en reduktion av bolagets kostnader med cirka 3 miljoner SEK under den ansökta tiden för korttidsarbete.

VD Fredrik Nilsson kommenterar:

-Ansökan om korttidsarbete görs för att säkra bolagets finansiella stabilitet under Covid-19 utbrottet. Vi arbetar fortsatt hårt med att ta order för leverans under 2020 och är beredda att snabbt ställa om produktionstakten till normal nivå vid behov (och avbryta korttidsarbetet i förtid). Bolaget har i sin orderstock order för leverans under 2021 och ser ordernedgången som en tillfällig effekt av Covid-19 utbrottet.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT