SPM Instrument.

Sep 10, 2020

SMART UNDERHÅLL: SPM Instrument introducerar den trådlösa vibrationsgivaren Airius


Idealisk för fjärrövervakning.

Airius trådlösa vibrationsgivare är idealisk för fjärrövervakning av typisk produktionsutrustning som pumpar och fläktar.

Givaren är designad och tillverkad av SPM Instrument och bygger därmed på 50 års erfarenhet av att utveckla pålitliga och branschledande lösningar för tillståndskontroll.


Trådlös teknologi – kostnadseffektivt, praktiskt och säkert

Med fjärrövervakning av maskiner kan underhållsavdelningen lägga mindre tid på ronderingsmätning och mer på att göra förbättringar på andra områden. Det innebär även att kostnader för kablage och annan hårdvara som krävs för användning av trådbundna givare kan minimeras.

Givarna är också idealiska för övervakning av svåråtkomliga maskiner och sådana som är avlägset placerade eller står i ogästvänliga eller riskabla miljöer – överallt där trådlös dataöverföring är praktisk eller en fråga om personalens arbetsmiljö och säkerhet.

Airius®-givarna, som också finns med extern spänningsmatning samt i Ex-version, är en smidig lösning för att snabbt komma igång med tillståndskontroll. Det är enkelt att börja i liten skala med den molnbaserade applikationen Condmaster®.NET som tillhandahålls via SPM Cloud och ger enkel åtkomst till mätdata genom ett användarvänligt grafiskt gränssnitt. I takt med ökande behov kan övervakningen skalas upp med den avancerade mjukvaran Condmaster® Ruby för analys och diagnostik.


Branschledande mätteknologi

Airius är en MEMS-baserad givare med digital utgång, som mäter triaxiell vibration och temperatur. Givaren finns för närvarande i två versioner; en mäter i frekvensområdet 10-1000 Hz, den andra mellan 2-1000 Hz och 10-5000 Hz med stöd för enveloping. Airius stödjer flera olika vibrationsmätuppdrag per givare, med ett användardefinierat antal tidsbaserade mätningar per dag. Algoritmer för signalbehandling och beräkningsrutiner är desamma som i det avancerade onlinesystemet Intellinova® och de sofistikerade handinstrumenten Leonova® Diamond och Leonova® Emerald.


Problemfri användning och enkel integration i befintlig IT-miljö

De praktiska och robusta Airius-givarna har en kompakt design och ett effektivt och energibesparande kommunikationsprotokoll. Tack vare väletablerad och stabil Wi-Fi-teknik för dataöverföring är Airius en lättanvänd lösning som fungerar utmärkt i befintliga IT-miljöer. Med kapslingsklass IP69 är Airius den tåligaste givaren i SPM:s sortiment, lämplig även för de mest krävande miljöer.


Snabb installation och smidig konfiguration

Airius-givarna kräver ingen gateway eller extra utrustning utöver Wi-Fi-routrar. Givarna har den snabbaste responstiden i sitt segment, vilket möjliggör snabb och smidig installation och idrifttagning. Appen SPM Connect för Android och iOS används för att konfigurera nödvändiga kommunikationsparametrar för anslutning till databasen. Stöd för REST API gör det möjligt för andra enheter eller styrsystem att hämta vibrationsdata från givaren.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT