Alrik Danielson, Vd och koncernchef SKF

Nov 17, 2020

SKFs vd Alrik Danielson lämnar


Rätt tid för en ny vd, säger styrelsens ordförande Hans Stråberg.

Styrelsen för AB SKF och Alrik Danielson har tillsammans kommit överens om att Alrik Danielson under 2021 kommer att lämna sin roll som VD och koncernchef, en roll han innehaft sedan januari 2015. Styrelsen har startat processen för att identifiera en ny VD och koncernchef.

Hans Stråberg, styrelseordförande i AB SKF, säger:

-Jag vill varmt tacka Alrik Danielson för hans insatser för SKF under sammanlagt 25 år i bolaget och framförallt för tiden som VD och koncernchef då han genomfört stora och viktiga förändringar som positionerat SKF mycket väl för framtiden. Styrelsen har tillsammans med Alrik Danielson gjort bedömningen att det nu är rätt tid att identifiera en ny VD och koncernchef som kan fortsätta leverera på bolagets strategi.

Alrik Danielson, VD och koncernchef, säger:

-SKF är ett fantastiskt företag och det är ett privilegium att få arbeta med sådana engagerade kollegor. Jag vet att SKF kommer att fortsätta att vara framgångsrik i framtiden.

Styrelsen har inlett en rekryteringsprocess för att identifiera en ny VD och koncernchef som kan fortsätta att jobba efter bolagets strategi. Alrik Danielson kommer att fortsätta i sin nuvarande roll tills dess att en ersättare tillträder och därmed bidra till en smidig övergång.

SKFLoading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT