Mar 4, 2021

SKF investerar 400 miljoner


Helautomatiska tillverkningskanaler för produktion av superprecisionslager ska installeras.

Göteborg, 4 mars 2021: SKF investerar 400 miljoner kronor i att utöka och modernisera sin fabrik i Airasca, Italien. Investeringen och tillhörande nybyggnationen möjliggör att tillverkningen av superprecisionslager för industriella applikationer kan flyttas till koncernens största tillverkningsanläggning i Italien.

Som en del av investeringen kommer helautomatiska tillverkningskanaler för produktion av superprecisionslager att installeras i Airasca. Den första av dessa förväntas vara i drift under 2022.

Investeringarna i automatiserade tillverkningsprocesser gör det möjligt att konsolidera koncernens befintliga annläggningar i norra Italien, vilket påverkar två andra fabriker.

Fabriken i Pianezza, som för närvarande tillverkar superprecisionslager, kommer att konsolideras till Airasca.

Fabriken i Villar Perosa, som för närvarande tillverkar en rad produkter, kommer att fortsätta fokusera på lager för järnvägs- och flygindustrin. Produktion av superprecisionslager flyttas till Airasca.

Kent Viitanen, President, Bearing Operations, säger: ”Denna investering kommer att göra vårt kunderbjudande inom superprecisionslager till ett av de starkaste på marknaden. Genom automatiserade tillverknings- och kvalitetskontrollsprocesser kommer vi att förbättra både flexibiliteten i vårt erbjudande och våra produkters prestanda.”

skf  • May 7, 2021

    Streama film i Polestar 2

    Reportage Elbilstillverkaren satsar på streaming, Spotify och din egen smartphone som bilnyckel.
    81
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT