saab global eye

Global Eye. Foto: Saab.

Oct 1, 2020

Saab levererar Global Eye till Förenade Arabemiraten


GlobalEye är Saabs nya flygburna sensorsystem som kan övervaka luft, hav och land i en och samma lösning.

På onsdagen den 30 september levererade Saab det andra flygburna sensorsystemet GlobalEye Swing Role Surveillance System till Förenade Arabemiraten.

Saab levererade det första GlobalEye-flygplanet till Förenade Arabemiraten, som har beställt tre GlobalEye, i april i år. Kontraktet tecknades under slutet av 2015.

-Jag är stolt över att vi kan genomföra den andra GlobalEye-leveransen inom loppet av bara fem månader. Det är Saabs kunnande som flygplansleverantör och vår förmåga att integrera stora system som ligger bakom detta, säger Saabs VD Micael Johansson.

GlobalEye är Saabs nya flygburna sensorsystem. Det ger användaren förmågan att övervaka luft, hav och land i en och samma lösning. GlobalEye kombinerar Saabs nya radar med utökad räckvidd (Erieye ER), och en mängd avancerade sensorer med flygplanet Global 6000 som har mycket lång flygräckvidd och tillverkas av Bombardier.
Loading...

MEST LÄSTA

    Annons
  • Svetsproduktivitet i toppklass med X5 FastMig

    Svetsarens yrkesskicklighet är självklart grundläggande för snabb och effektiv svetsning, men den kan inte utnyttjas fullt ut om den inte matchas med rätt utrustning. Hur kan en svetsmaskin öka bågtidsfaktorn och skapa en produktivitet i toppklass?
    88

SENASTE NYTT