Foto: Saab.

Sep 24, 2020

Saab får order värd över 2 miljarder


Har tecknat ett flerårsavtal med Australiens försvarsdepartement.

Saab har tecknat kontrakt med Australiens försvarsdepartement för att leverera medicinska moduler för insatsberedda fältsjukhus till den australiska regeringens program Joint Project 2060. Ordervärdet är 337 MAUD (2 150 MSEK) och gäller åren 2020-2027, inklusive fem års support. 

Saab ska i samarbete med Aspen Medical, Philips Healthcare Australia & NZ, Broadspectrum samt Marshall Land Systems leverera minst 550 mobila medicinska fältsjukhusmoduler.

-Saab är en strategisk och långsiktig partner till det australiska försvaret och i samband med detta kontrakt kommer Saab att flytta sitt globala design- och utvecklingscenter för mobila hälsosystem från Sverige till Australien, säger Andy Keough, chef för Saab Australia.  

Saab levererar medicinska moduler, till insatsberedda fältsjukhus, som inkluderar en operationssal, mobil datortomografi-scanner, röntgen- och ultraljudsutrustning, samt enheter för trauma, intensivvård och vanlig vård. Utrustningen ska vara redo för nationell eller internationell utplacering inom 24 timmar.

I slutskedet kommer kontraktet även omfatta ett specialbyggt lager i sydvästra Queensland för att möta lagrings-, utbildnings- och underhållskrav.
Loading...

MEST LÄSTA

    Annons
  • Svetsproduktivitet i toppklass med X5 FastMig

    Svetsarens yrkesskicklighet är självklart grundläggande för snabb och effektiv svetsning, men den kan inte utnyttjas fullt ut om den inte matchas med rätt utrustning. Hur kan en svetsmaskin öka bågtidsfaktorn och skapa en produktivitet i toppklass?
    88

SENASTE NYTT