Beslag och Metall. Foto: EAB.

May 3, 2021

Rullbanor effektiviserar hos Beslag & Metall i Ekenässjön


En omfattande produktion ger höga godsflöden och många pallrörelser. Nu har företaget effektiviserat lagerytan med hjälp av EAB.

Beslag & Metall i Ekenenässjön är ett framgångsrikt familjeföretag som sysslar med plåtbearbetning av olika slag. Företaget grundades 1938 och omsätter idag ca 600 M Sek.

Idag består verksamheten av tillverkning av komplexa och enkla plåtkomponenter i stora serier till krävande kunder, där fordonsindustrin är en stor kundgrupp. Tack vare en omfattande maskinpark, bland annat en press på 2 500 ton samt egen lackering, kan många olika typer av produkter produceras på ett kostnadseffektivt sätt.

En omfattande produktion genererar höga godsflöden och många pallrörelser, både för halvfabrikat och färdiga detaljer. För att utnyttja golvet för fristapling av avgående gods, men även luften ovanför för pallförvaring, valde man att under vintern 2021 installera rullbanor från EAB.

För att få stora fria golvytor, byggdes ställaget med 2 banor / sektion, och för att kunna utnyttja golvet fullt ut, monterades dessa banor en bra bit upp i luften

Stolparna monterades i golv med en kraftig golvprofil som skyddar samt styr pallgods, utan att ta upp golvyta.

EABLoading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT