Ledningsgruppen för Rotage, på bilden från vänster Sverker Kvarnemark, Antonio Scarlini, Mathias Larsson, Jonas Andersson och Bo Hansson.

Mar 1, 2019

Rotage 40-årsjubilerar och investerar för framtiden


-Den här maskininvesteringen blir ett bra tillskott i vår kapacitet, säger Bo Hansson, marknadschef och vice vd.

Rotage AB investerar vidare och har precis i dagarna gjort klart med Trumpf Maskin AB om leverans av en ny laserskärmaskin, TruLaser 3030 fiber 8 kW. Maskinen kommer att dockas in mot Stopa lagret för fullt automatiserad drift.

-2019 har startat i ett högt tempo och med fortsatt hög efterfrågan, säger Bo Hansson.

Fiberlaserns fördelar i drift och skärkvalitet är många mot de traditionella lasermaskinerna.

-Den här maskininvesteringen blir ett bra tillskott i vår kapacitet och skall bidra till att vi klarar våra åtaganden mot våra kunder ännu bättre. Det är viktigt att vi fortsätter med vårt ständiga fokus på att effektivisera tillverkningen, säger Bo Hansson, marknadschef och vice vd.

Leverans och installation kommer att ske under semesterperioden i juli 2019.

Rotage grundades av Ingemar Ronger 1979 och är tillsammans med Plåtmodul AB i Mjölby ett av Sveriges ledande legoleverantörer inom plåtbearbetning med 40 års erfarenhet i ryggen. Produktionen sker i moderna lokaler i Kvänum respektive Mjölby och tillsammans har de 130 medarbetare med en omsättning om 275 MSEK. Bolagen ingår numera i Weland-koncernen. 

Under 2019 kommer man att uppmärksamma och fira sin 40 år i branschen.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • PLAY: Nynas med 90 år på nacken

    I veckan avslutades en av Sveriges största rekonstruktioner. Företaget grundat av Axel Ax:son Johnson fick som Sveriges första raffinaderi stor betydelse under andra världskriget och för bilismens framväxt.
    62