Kantpressavdelningen. Foto: Rotage.

Jun 15, 2017

Stor efterfrågan hos legotillverkaren i Kvänum


Den positiva trenden ser ut att hålla i sig och nu behöver företaget fler operatörer och montörer. - Vi är inte främmande för att satsa på internutbildning om vi hittar rätt personer, säger Bo Hansson.

Det råder en stor efterfrågan hos Rotage i Kvänum. Det gäller över hela kundfloran, både inom Sverige och på exportmarknaden. Och trenden ser ut att hålla i sig.

Rotage är ett legoföretag som erbjuder tjänster inom laserskärning, stansning, bockning, svetsning, montering och ytbehandling. Namnet Rotage står för att det alltid händer saker, att företaget ständigt går framåt och gillar utmaningar samt att personalen har möjlighet att växa och utvecklas inom företaget.

Nu behöver man anställda fler för att kunna svara upp mot den höga efterfrågan.

-I dagsläget behöver vi ytterligare kantpressoperatörer och montörer, säger försäljningschef Bo Hansson till Svensk Verkstad. 

-Till vår kantpressavdelning söker vi manuella kantpressare och robotoperatör. Avdelningen består av 4 manuella kantpressar och 5 robotiserade. Vi söker helst de som har tidigare erfarenhet inom manuell kantpressning och ritningsläsning, men det är svårt att rekrytera utbildad personal, säger Bo Hansson. Vi är inte främmande för att satsa på utbildning internt för att fylla på med de personer som behövs, bara man har rätt inställning och vilja.

I februari började Niklas Augustsson som ny CAD-ritare och beredare på Rotage. Han tar hand om ritningsunderlag och hjälper även till med underlag för prototyper. Niklas har flera års erfarenhet av arbete från produktionen, framförallt från laseravdelningen men har även arbetat med fleropen på Rotage.

I april blev Rotage också majoritetsägare i Plåtmodul i Mjölby AB. Genom förvärvet strävar företagen efter att stärka båda enheternas framtida konkurrenskraft samtidigt som utbytet emellan företagen underlättas vilket skall rendera i att båda företagen blir en tryggare och mer pålitlig samarbetspartner.

Mats Eriksson till vänster och Ingemar Ronger till höger.

Plåtmodul i Mjölby  startades 1979, under namnet Mjölby Plåtindustri AB och har under åren utvecklats från ett traditionellt plåtslageri till en tung- och högproducerande industri för tillverkning av stål- och plåtkomponenter. Hos Plåtmodul går produktionen hela dygnet 24-7. Bolaget har ett drygt fyrtiotal anställda och erbjuder tillverkning med korta leveranstider.

-Vi kommer den närmaste tiden att fortsatt fokusera på att öka kapaciteten för att möta våra kunders behov, säger Bo Hansson. Den ökade efterfrågan ser ut att fortsätta även i höst så det är en intensiv, positiv och spännande period vi är inne i.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • PLAY: Nynas med 90 år på nacken

    I veckan avslutades en av Sveriges största rekonstruktioner. Företaget grundat av Axel Ax:son Johnson fick som Sveriges första raffinaderi stor betydelse under andra världskriget och för bilismens framväxt.
    62