Målningsstation med ABB IRB5500-robotar. Foto: ABB.

Feb 11, 2021

Robotlösningar från ABB till megafabriken för elmopeder


Den indiska jätten anlitar ABB i bygget av världens största fabrik för elmopeder.

Ola, ett av de ledande mobilitetsföretagen i världen, tillkännager att man har valt ABB som en av sina centrala partners för robot- och automationslösningar till sin megafabrik i Indien, där Ola:s hett eftertraktade elmopeder kommer att rullas ut. Ola:s megafabrik blir världens största mopedfabrik och förväntas stå redo att dra igång driften under de kommande månaderna.

OLA är Indiens största mobilitetsplattform och ett av världens största persontransportföretag (s.k. ride-hailing) som betjänar över 250 städer runt om i Indien, Australien, Nya Zeeland och Storbritannien inklusive viktiga globala marknader som London och Sydney. Ola-appen erbjuder mobilitetslösningar genom att koppla samman kunder med förare och ett brett sortiment av fordon som cyklar, tuk-tuk och taxibilar ger ett bekvämt och transparent transportsätt för hundratals miljoner konsumenter och över 2,5 miljoner förarpartners.

Ola kommer att dra nytta av ABB:s automationslösningar i fabrikens centrala tillverkningsprocesslinor, inklusive målnings- och svetsningslinor, och ABB:s robotar kommer att användas i hög grad för batteri- och motormonteringslinorna. Detta inkluderar ABB:s målningsrobot IRB 5500 och integrerade appreteringsrobot IRB 2600 för sina målnings- och svetsningslinor samt roboten IRB 6700 för monterings- och materialhantering inom batteri- och motormonteringsområdena.

ABB:s robotar kommer att integreras digitalt i Ola:s megastora AI-fabrik för att optimera robotprestanda, produktivitet och produktkvalitet. Användningen av ABB:s robot- och automationslösningar säkerställer digital uppkopplings- och övervakningsteknik för distansövervakning av robotar bygger på Ola:s egna AI-motor och teknikstack.

Bhavish Aggarwal, ordförande och koncernchef på Ola säger:

”Vi är glada över att få med oss ABB, en global ledare inom robotteknik, maskinautomatisering och digitala tjänster, som central leverantör och partner för de robot- och automationslösningar som ska driftsättas på vår megastora mopedfabrik. ABB:s lösningar kommer att bygga vidare på Ola:s egna AI-motor och teknikstack som är inbyggda i vår mopedfabrik. Vi tar in global expertis och avtalar om partnersamarbeten som hjälper oss att bygga vår fabrik på rekordtid och rulla ut de första elmopederna under de kommande månaderna”.

”Genom att koppla ABB:s robotlösningar till Ola:s digitala ekosystem säkerställer vi att våra robotar blir centrala komponenter i Ola:s nya, avancerade anläggning. Med den här automationsnivån kan Ola enhetligt uppnå sina dubbla mål med hög produktivitet och hög kvalitet”, säger Andrea Cassoni, chef för General Industries på ABB Robotics. ”Detta visar, tillsammans med de höga nivåerna av flexibilitet som robotlösningarna ger, hur tekniken kan omvandla tillverkningen och säkerställa att Ola:s megafabrik blir ett bra exempel på framtidens fabrik under många år framöver.”

Ola bygger sin megafabrik på principerna Industry 4.0 och ska drivas av sig egen AI-motor och teknikstack som kommer att vara djupt integrerade i alla system. Systemen kommer att vara kontinuerligt självlärande och optimera alla aspekter i tillverkningsprocessen. Detta ger oöverträffad kontroll, automation och kvalitet i hela driften, särskilt med hjälp av Ola:s implementering av cyberfysiska och avancerade IoE-system.

Med en initial årlig kapacitet på 2 miljoner enheter kommer man att skapa 10 000 jobb och fungera som företagets globala tillverkningsnav för både Indien och internationella marknader i Europa, Storbritannien, Latinamerika, Australien och Nya Zeeland. Megafabriken förväntas också bli landets mest automatiserade med cirka 5 000 robotar och automatiserade styrda fordon i bruk så snart fabriken är i full drift med maxkapacitet.

ABB Robotics & Discrete Automation är pionjär inom robotteknik, maskinautomatisering och digitala tjänster och tillhandahåller innovativa lösningar för en mängd olika branscher, från bilindustrin till elektronik och logistik. ABB Robotics & Discrete Automation har fler än 10 000 medarbetare på över 100 platser i mer än 53 länder.

ABB
OLA  • May 7, 2021

    Streama film i Polestar 2

    Reportage Elbilstillverkaren satsar på streaming, Spotify och din egen smartphone som bilnyckel.
    81
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT