KUKA20cell4_production

KUKA cell4_production. Foto: Kuka.

Dec 2, 2020

Riskeliminerade robotceller med KUKA cell4_production


Beprövade lösningar som kunden kan lita på.

KUKA cell4_production är ett koncept som gör det snabbare, lättare och mer kostnadseffektivt att leverera en robotcell – färdig att sättas in i produktion.
– Det bygger på beprövade och riskeliminerade lösningar som vi kan erbjuda till alla våra kunder, säger Micael Amandusson, Channel Manager på KUKA Nordic.

De modulbyggda robotcellerna som erbjuds inom konceptet KUKA cell4_production finns i en rad utförande. Alltifrån mindre celler som går att transportera på lastbil, till större system som levereras i nedmonterade, men som snabbt går att ställa samman och sätta in i produktion.
– Målgruppen är främst systemintegratörer. Med KUKA cell4_production kan vi ge bra och testade lösningar, vilket innebär tidsbesparing, riskeliminering och stärkt konkurrenskraft, säger Micael Amandusson.

Olika typer av svetsning – lasersvetsning, bågsvetsning, punktsvetsning med mera – är exempel där det finns färdiga lösningar inom cell4_production. Andra exempel är skruvdragning och limning.
– Sammanlagt rör det sig om cirka femton olika processer där vi kan leverera perfekt koordinerade och väl testade robotceller. Det innebär en stor fördel jämfört med att själv konstruera cellerna.

På plats behövs systemintegratören endast göra enklare injusteringar, basal programmering och eventuell fixturering.
– Sedan är cellen färdig att arbeta. Eftersom det handlar om färdiga koncept är även leveranstiden kort, säger Micael Amandusson.
KUKA har dessutom ett utbud av utbildningar och olika typer av service anpassat för cell4_production. Det finns även olika möjligheter att modifiera och bygga ut cellerna.

Snabbheten och tidsbesparingen är starka argument för cell4_production. Ett annat är att de är effektiva även storleksmässigt och lätta att anpassa. De är även flexibla när det gäller att integrera med övriga applikationer. Dessutom, säger Micael Amandusson, vet kunderna vad de får: en redan testad lösning som fungerar bra och kan leverera mer eller mindre omedelbart.
– Alla robotcellerna har redan visat sig pålitliga i en mängd olika applikationer hos slutkunder. Det handlar om lösningar som du kan lita på, säger han.

 

Mer info om KUKA cell4_production.
  • May 7, 2021

    Streama film i Polestar 2

    Reportage Elbilstillverkaren satsar på streaming, Spotify och din egen smartphone som bilnyckel.
    81
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT