Inge Fransson, CFO Proton Group, Johan Lindvall, f.d. ägare av JL Safety/Cedoc och David Gustafsson, koncernchef Proton Group vid överlämningen i Skara den 28 mars 2019. Foto: Proton.

Mar 29, 2019

Proton Group förvärvar maskinsäkerhetsföretag


Industrikoncernen breddar därmed kunderbjudandet.

Proton Group förvärvar JL Safety AB och Cedoc AB i Skara.

− Med förvärven blir vi ännu starkare på kunskapsintensiva tjänster och kan även erbjuda industrin produkter för ökad säkerhet och hållbarhet, säger David Gustafsson, koncernchef för Proton Group.

JL Safety är ledande i Norden inom praktiska riskbedömningar och CE-märkning. Mjukvaran CEDOC är ett välrenommerat och kraftfullt verktyg som förenklar riskbedömningar och CE-märkning av maskiner.

− Företagen har under mer än 20 års tid etablerat sig som en ledande aktör i branschen och besitter kompetenta erfarna medarbetare, samt en egenutvecklad unik produkt. Vi ser goda möjligheter till fortsatt positiv utveckling och ser fram emot att tillsammans med våra nya medarbetare utveckla verksamheten vidare, säger David Gustafsson.

Säljaren av JL Safety och Cedoc, Johan Lindvall, framhåller främst två skäl till att han valde Proton.

− Proton Groups värderingar runt både personal och långsiktigt ägande stämmer väl överens med hur jag har drivit mina bolag. I Proton tror jag bolagen har alla förutsättningar att ta nästa steg i sin utveckling genom att förädla och etablera den unika produkt vi har skapat på den internationella marknaden.

Tillträde skedde den 28 mars 2019 och bolagen kommer att ingå i Proton Groups affärsområde Proton Technology.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT