Foto: Proto Labs.

Jan 20, 2021

Protolabs gör miljardförvärv


Skapar världens bredaste erbjudande för digital produktion av specialdelar.

Protolabs, globalt teknologiföretag och ledare inom digital tillverkning, har tecknat avtal om att förvärva 3D Hubs, Inc.

3D Hubs är en ledande nätbaserad plattform för tillverkning, som ger ingenjörer on-demandtillgång till ett globalt nätverk av 240 förstklassiga tillverkningspartners.

Den totala köpesumman på 280 miljoner dollar, motsvarande drygt 2,2 miljarder kronor,  finansieras med kassamedel och aktier vid avslut, samt upp till ytterligare 50 miljoner dollar i villkorad ersättning.

Överenskommelsen skapar världens mest omfattande erbjudande inom digital tillverkning av specialdelar. Avtalet ger Protolabs tillgång till ett nätverk av tillverkningspartners, som innebär att företaget kan erbjuda kunder ökad funktionalitet, jämfört med vad som tidigare varit möjligt, liksom fler alternativ vad gäller prissättning och ledtider.

3D Hubs, med huvudkontor i Amsterdam, erbjuder additiv tillverkning (3D-printing), CNC-fräsning, tillverkning i metallplåt samt formsprutningstjänster, till kunder över hela världen.

-3D Hubs ger Protolabs en plattform att vidareutveckla vår tjänstemodell på så att vi kan ge våra kunder en tidigare aldrig skådad produktionsflexibilitet, säger Rob Bodor, Protolabs nuvarande VP med ansvar för Nord- och Sydamerika samt tillträdande styrelseordförande och Chief Executive Officer.

-Våra kombinerade verksamheter kommer att ge branschen en ledande digital tillverkningslösning som kan hantera allt från idé och prototyp till fullskalig slutproduktion av delar. Tillsammans kan vi genomföra nästan vilket specialtillverkningsprojekt som helst, genom hela produktcykeln.

-Hela 3D Hubs team ser fram emot att bli en del av Protolabs och fortsätta revolutionera tillverkningsindustrin genom innovation. Vårt mål på 3D Hubs är att hjälpa företag skapa nya innovativa produkter med hjälp av effektiva och tillförlitliga leverantörskedjor. Vi är övertygade om att vi genom vårt partnerskap med Protolabs tar oss närmare den missionen, säger Bram de Zwart, medgrundare och CEO på 3D Hubs.

-3D Hubs företagskultur genomsyras av ingenjörskompetens och snabb innovation. Vårt team ser verkligen fram emot att jobba med Protolabs för att utveckla bästa möjliga on-demandlösning för tillverkning, säger Brian Garret, 3D Hubs medgrundare och Chief People Officer.

Protolabs räknar med att förvärvet av 3D Hubs kommer att öka tillväxttakten. 3D Hubs intäkter under 2020 beräknas till 25 miljoner dollar och företagets intäkter har en kumulerad årlig tillväxttakt på över 200% sedan 2017. Transaktionen väntas genomförd i slutet av januari, med förbehåll för sedvanliga villkor.

-Förvärvet av 3D Hubs är en del av Protolabs utveckling som ledare inom digital tillverkning, genom att hela tiden kunna ta hand om allt fler av våra kunders behov, säger Vicki Holt, Protolabs Chief Executive Officer. Protolabs ledande in-house, teknologistödda produktionstjänster kombinerat med 3D Hubs globala nätverk av förstklassiga tillverkningspartners kommer att vara oerhört värdefullt för våra kunder under många år framöver.

Om 3D Hubs

3D Hubs är en nätbaserad tillverkningsplattform som ger ingenjörer on-demandtillgång till ett globalt nätverk med tillverkningstjänster. Användare kan enkelt ladda upp sin design, omedelbart få en prisuppgift och starta tillverkning genom en enkel knapptryckning. Företaget erbjuder tillverkningsmetoder som CNC-svarvning, 3D-printing, formsprutning och tillverkning i metallplåt. 

Om Protolabs

Protolabs är en ledande leverantör av digitala tillverkningstjänster. Företaget producerar specialkomponenter på så kort tid som en dag med hjälp av automatiserad 3D-printing, CNC-svarvning, metallbearbetning och formsprutningsprocesser. Företagets digitalisering av tillverkningen innebär att produkter kan nå ut på marknaden snabbare. Det leder också till lägre tillverkningskostnader och agilitet i leverantörskedjan genom hela produktens livscykel.

CNC  • May 7, 2021

    Streama film i Polestar 2

    Reportage Elbilstillverkaren satsar på streaming, Spotify och din egen smartphone som bilnyckel.
    81
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT