Bild: Veoneer.

Mar 19, 2021

PLAY: Sensorstyrd säkerhet i bilar


Bäst i test för Polestar 2 i Euro NCAP. Se filmklippet hur sensorstyrda säkerhetssystem från Veoneer fungerar.

Tidigare i veckan har Svensk Verkstad skrivit om Toppresultat i Euro NCAP för Polestar 2. Det är autotech-företaget Veoneer som levererar säkerhetssystemen bakom säkerhetsframgångarna för Polestar 2.  

Under 2020 och 2021 har Euro NCAP genomfört säkerhetstester på 13 fordon. Eldrivna Polestar 2 överträffade de andra fordonens resultat med 5 stjärnor en rating på över 88%.  Polestar 2 fick bäst i test för såväl körfältsassistans som automatisk inbromsning (AEB) i möte med andra bilar. Euro NCAP noterar att ”Polestars automatiska inbromsning upptäcker oskyddade trafikanter som gångtrafikanter och cyklister, likväl som andra fordon.”

I systemet ingår Veoneers fjärde generation monovisionssystem med 100 graders synfält och en upplösning på 1,7 megapixlar, 77 GHz framåtriktad radar och en toppmodern dator för förarassistans (ADAS ECU). Polestar 2 är dessutom först med Veoneers mjukvaruplattform med sensor fusion som möjliggör industriledande funktioner, såsom objektdetektering, körfältsassistans, framåtriktad kollisionsvarning, adaptiv farthållning, AEB-bromsar och trafikassistans.

Här en film som visar hur säkerhetssystemen fungerar, monovision, stereovision och värmekamera.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT