Oct 30, 2019

Ökad effektivitet och produktivitet med AutoPOL Batch Manager


"Idén är klockren" säger Daniel Wallberg, platschef på Vännäs Verkstads, som har kompletterat kantpressen med nya programmodulen AutoPOL Batch Manager.

AutoPOL har sedan det först introducerades på 2000-talet varit det ledande offlineprogrammet till kantpressar och med den nya modulen AutoPOL Batch Manager så kan programmet ytterligare öka företags produktivitet och effektivitet.

Programmet är förhållandevis nytt på den svenska marknaden och Vännäs Verkstads AB är ett av de företag som nyligen har investerat i modulen. Daniel Wallberg, platschef, är mycket nöjd med programmet och menar att det är ett lättanvänt och effektivt program som sparar mycket tid.

Vännäs Verkstads AB är ett expansivt legoföretag inom traditionell verkstadsteknik som erbjuder tjänster inom områdena 3D print, pulverlack, våtlack, laserskärning, gravering, kantpressning, svetsning, svarvning, fräsning samt konstruktion för tillverkande industri och bland kunderna finns bland annat Volvo Lastvagnar och Komatsu Forest.

Företaget har sedan tidigare en SafanDarley E-brake 35 ton från Din Maskin med offline-programmeringssystemet AutoPOL, vilken de nu har kompletterat med modulen AutoPOL Batch Manager.

SafanDarley E-brake 35 ton.

 – Idén med hela Batch Manager är klockren och du kan använda tiden till annat medan modulen gör programmen åt dig. Vi kör även enkla detaljer genom systemet och då tar bort den tiden från maskinen, säger Daniel Wallberg.

Daniel Wallberg, platschef, Vännäs Verkstads AB.

En annan fördel som Daniel framhåller är att det tydligt syns i programmet om utbredningen blir fel eftersom programmet då signalerar detta, till exempel om 3D-filen är felaktig eller om det inte finns lämpliga verktyg, segment och så vidare.

Programmet gör även dokumentation och genererar korrekta utbredda 2D-filer i .dxf-format till till exempel lasermaskiner. Avancerad bockningssimulering ger kortare ställtider och bekräftade produktionsmöjligheter av en detalj redan vid beredningen på kontoret.
  • May 7, 2021

    Streama film i Polestar 2

    Reportage Elbilstillverkaren satsar på streaming, Spotify och din egen smartphone som bilnyckel.
    81
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT