oilquick

OilQuick drivs nu av andra och tredje generationen Sonerud, Henrik som VD, Linnea som ekonomiansvarig och Åke som affärschef mot tysktalande länder. Foto: OilQuick.

May 12, 2021

OilQuick i Hudiksvall satsar på DMG MORI


Bygger ut fabriken och investerar på bearbetningssidan från DMG MORI.

OilQuick AB är ett innovativt och expansivt familjeföretag som utvecklar, tillverkar och säljer fullautomatiska snabbfästessystem för entreprenadmaskiner. Produkten är marknadsledande i branschen med hög kvalitet och ett starkt varumärke.

På 10 sekunder kan hydrauliska redskap bytas direkt från förarhytten. OilQuick är patentskyddad i Japan, Nordamerika och de flesta länder i Europa. Exportandelen är c:a 80%.​

Huvudkontoret ligger i Hudiksvall där den mesta tillverkningen sker. För att möta den ökade efterfrågan på sina produkter och öka sin kapacitet har Oilquick valt att investera i ytterligare en NHX8000 från DMG MORI. Den nya maskinen stärker bolagens nära samarbete och maskinen levereras med en robot från Yaskawa Nordics i november 2021.

NHX8000. Foto: DMG MORI.

OilQuick ser en starkt ökad efterfrågan och väljer att fortsätta investera i fabriken i Hudiksvall med både utbyggnad av fabrikslokalerna och en ny maskin på bearbetningssidan från DMG MORI.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • Lydia Capolicchio modererade Välkommen Robot. Reportage

    "Våga ta steget till automation"

    Produktionstrender, inspirerande robotcase och säkerhet var några av punkterna när SIS samlade till årets robotevent.
    117