KR 300LP

KR 300LP. Foto: Kuka.

Aug 19, 2020

Nya linjärroboten KR 300LP från KUKA


Hanterar tunga laster med mycket hög precision och hastighet.


Nu presenterar KUKA det senaste tillskottet i sin produktfamilj av linjärrobotar, KR 300LP, och kan därmed erbjuda linjärrobotar i hela spannet upp till och med 600 kilo.

–  Med nytillskottet KR 300LP kan våra kunder hantera tunga laster med mycket hög precision och hastighet och ytan som kan täckas av roboten ger en maximal volym om 675 m3 som kan nås, säger Micael Amandusson, partneransvarig på KUKA Nordic, och konstaterar:

–  Detta gör att tyngre gods snabbt och effektivt kan flyttas mellan maskingrupper med hjälp av en standardprodukt. Tack vare en modulär uppbyggnad kan produkten enkelt anpassas till den yta/volym som erfordras.

KUKA:s linjärrobotar passar alla miljöer där det finns ett behov av snabb och tillförlitlig förflyttning av material, exempelvis inom och mellan maskingrupper, palletering och positionering.

Med KR 300LP får kunden en linjärrobot som är en standardprodukt som med enkelhet kan programmeras om utan särskilda kunskapskrav av PLC eller drivekunskaper. Som extra bonus går det att köra portalen manuellt med tillhörande smartPAD.

KUKA:s linjära robotar utmärkts av att de använder sig av samma styrsystem som våra „vanliga“ robotar, vilket innebär att funktioner för exempelvis personsäkerhet finns att tillgå även för dessa. Tillsammans med andra mjukvarufunktioner får våra linjära robotar helt unika fördelar jämfört med liknande produkter på marknaden.

Jämfört med permanent installerade robotar finns flera fördelar med KUKA:s linjärrobotar. De medverkar till att optimera kundernas automatiseringsbehov inom ett flertal områden och ger kunderna optimala möjligheter att kostnadseffektivt automatisera sin smarta fabrik.

–  En linjär robot täcker till skillnad från en konventionell robot stora ytor.

KUKA:s linjärrobotar skapar flexibla lösningar, till exempel kan KR 300LP utrustas med ytterligare två axlar vilket ger mycket stor flexibilitet och hög åtkomlighet i trånga utrymmen. Linjärroboten är dessutom upphöjd ovanför arbetsytan, vilket gör att golvytan kan utnyttjas maximalt.

–   Med vår serie av linjärrobotar kompletterar vi vårt ordinarie produktprogram och öppnar nya möjliga marknader för KUKA, säger Micael Amandusson.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT