Jörgen Remmelg. Foto: XMReality.

Dec 27, 2019

Ny vd till XMReality


Han kommer närmast från Ruag.

XMReality, som är ledande inom AR-baserad vägledning på distans, s.k. Remote Guidance, går nu in i en ny expansionsfas när allt fler av dess globala kunder börjat införa XMRealitys lösning i sin löpande verksamhet. I samband med detta kommer nuvarande VD Johan Castevall att lämna över ledningen av bolaget per den 30 mars 2020. I slutet av mars kommer han att lämna över till Jörgen Remmelg som närmast kommer från det internationella högteknologiföretaget Ruag.

-Jörgen är en kompetent ledare och som i sina tidigare positioner visat att han har djup förståelse för hur man skapar tillväxt i innovationsdriven verksamhet med industriell kundbas. Dessutom har Jörgen en mångårig och bred internationell erfarenhet av försäljning inom den globala industrimarknaden som har blivit XMRealitys hemmaplan, säger Claes Nylander, styrelseordförande i XMReality.

Jörgen Remmelg har varit chef för olika industriella affärsenheter sedan 2000. I sin nuvarande roll som Senior Vice President inom Ruag ansvarar han för att antal affärsenheter i Österrike, Tyskland, Schweiz och USA. Han ansvarar idag för verksamhet och affärer mot stora bolag såsom Airbus, Boeing, Lockheed-Martin, Space-X, samt Thales. Jörgen ansvarar även för affärer mot företag inom fordonsindustri, halvledarindustri och medicinteknisk industri. Han är bosatt i Linköping och har en civilingenjörsexamen från KTH.

-Det är med varm hand jag välkomnar Jörgen till XMReality, säger Johan Castevall. Jag har med stor glädje arbetat tillsammans med styrelsen och medarbetarna för att ställa om och fokusera XMReality mot sin resa in i framtiden. Efter noggrant övervägande har jag nu bestämt mig för att lämna XMReality för att kunna spendera mer tid med min familj hemma i Stockholm. Jag kommer givetvis att fortsätta med full kraft fram tills jag lämnar över stafettpinnen till Jörgen.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT