Mattias Skeppstedt.

Mattias Skeppstedt. Foto: Larsson och Kjellberg.

Nov 11, 2020

Ny vd till Larsson och Kjellberg


Det 140-årsjubilerande verkstadsföretaget har utsett ny vd.

Den 1 november tillträdde Mattias Skeppstedt som ny verkställande direktör för AB Larsson & Kjellberg den 1 november 2020. Lars Erlandsson, nuvarande verkställande direktör och ägare kommer övergå till en mer övergripande roll i koncernen för att arbeta med långsiktiga utvecklingsprojekt för koncernens olika bolag.

Mattias Skeppstedt har en bred internationell erfarenhet inom processindustri och tillverkande industri och innehaft ledande befattningar inom produktion, marknad och försäljning samt företagsledning. Mattias Skeppstedt är 45 år, boende i Nyköpings kommun och har en akademisk examen inom företagsekonomi.

AB Larsson & Kjellberg i Oxelösund är ett gammalt välrenommerat företag som i år firar 140 år. Företaget är specialiserat på större konstruktioner i mindre serier med allt från maskinbearbetning - fräsning och svarvning - till plåt- svets- och montagesarbeten. 

2015 installerades ett fräsverk Soraluce FR12000 med kapacitet att med mycket hög precision bearbeta mycket stora ämnen. Med två rundmatningsbord med en kapacitet på vardera 60 ton, och en traverskran som kan lyfta 100 ton klarar företaget både stort och tungt. 

Kunder och samarbetspartners kommer framför allt från den tunga verkstadsindustrin och sjöfarten.

Tillverkad släckvagn, vikt 27 ton.

140-årig historia

AB Larsson & Kjellberg startades som smedja inne i centrala Nyköping 1880. Smedjan var en av Nyköpings äldsta byggnader, uppförd redan på 1700-talet och var i bruk under omkring 200 år som smedja utan avbrott. I Hantverkarkalendern för Nyköping meddelas att ”Lars Fredrik Larsson och Carl Fredrik Kjellberg ämna härstädes idka smeds- och hofslageriyrket under firma Larsson & Kjellberg”. Företaget är fortfarande i oavbruten form privatägd och verksamheten har fortsatt med smide. Det som smidesmästare Larsson och hovslagare Kjellberg tillsammans bildade finns fortfarande kvar, det är historia.

Företaget Larsson & Kjellberg har överlevt 2 världskrig, och fyra av historiens värsta pandemier tex ryska snuvan 1889–1892, spanska sjukan 1918-1920, asiaten på 50 talet och hongkong 1968 - 1969.

På grund av den rådande pandemin är allt planerat 140-årsfirande inställt, men företaget har alltjämt resan framåt i sikte.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT