Foto: Migatronic.

Jun 8, 2021

Ny svetsmaskin från Migatronic har en uppgift: att svetsa


Migatronic lanserar en ny högpresterande svetsmaskin med puls till den professionella industrin.

Namnet på den nya produkten är Sigma One, vilket hänvisar till maskinens enda syfte: att svetsa - mycket.

Med den nya svetsmaskinserien uppfyller Migatronic en specifik efterfrågan på marknaden. Ett krav på en högpresterande svetsmaskin med puls till kontinuerlig svetsning inom tung industri, till prefabrikation och till svetsning i grova godstjocklekar.

- Vi ser ett växande behov för en avancerad, kraftfull svetsmaskin. Några professionella svetsproduktioners mest dominerande krav är att vara mycket produktiv, t.ex vid svetsning av tjocka plåtar. De svetsar många meter varje dag och har bara användning för få speciella funktioner för att förfina ljusbågen. Med Sigma One uppfyller vi den efterfrågan, säger Mads Jensen, Chief Technology Officer och Chief Product Officer hos Migatronic.

Sigma One är utvecklad till professionella svetsproduktioner, där det krävs en hög produktivitetsnivå, och där en svetsning består av många lager.

Sigma One får jobbet gjort

Migatronic uppmanar svetsare till att ta en Sigma One och låta sig uppslukas av sitt arbete.

- Vi ser varje svetsning som en bedrift, och det är viktigt, att svetsaren har den rätta uppsättningen för att få arbetet korrekt utfört, effektivt och i hög kvalitet. Sigma One gör det möjligt för svetsaren att koncentrera sig och utföra sitt arbete utan några störningar, säger Mads Jensen.

Med en Sigma One med separat mataverk och långa slangpaket kan svetsaren t.ex vara inne i en container under lång tid. Maskinen stöder kontinuerlig svetsning, vilket är ett dagligt scenario inom den tunga industrin.

Sigma-namnet härstammar från den populära Sigma Select, som är en flexibel svetsmaskinserie, som användaren kan konfigurera efter behov och uppgradera om behoven ändras. Sigma Ones prestanda är på samma höga nivå som Sigma Select, men den har färre konfigurationsmöjligheter, så användaren kan lägga all sin tid på sitt enda syfte: svetsningen.

- Sigma One har ett enda syfte, nämligen att svetsa. Man kan ju säga, att det är syftet med alla svetsmaskiner, men det gäller särskilt för den här. Det innebär, att den här konfiguration är designad till svetsproduktioner med ett stort team av svetsare, som svetsar mycket - och inget annat”, förklarar Mads Jensen.

Användaren kan också lägga till en regleringsmodul till brännaren, så att svetsaren kan ändra svetsparametrarna utan att behöva vara precis vid sidan av maskinen. Det ökar effektiviteten och förenklar arbetsprocedurerna i en stressad svetsproduktion.

Puls förbättrar produktiviteten

De flesta professionella svetsproduktioner söker efter metoder för att förbättra produktiviteten. I många fall är Sigma One med puls-svetsprocessen lätt att implementera i de dagliga arbetsprocedurerna, och den ökar svetshastigheten betydligt jämfört med vanlig DC-svetsning. Den låga värmetillförseln och sputfri svetsning gör den idealisk för rostfritt stål och aluminium.

Kunder kan konfigurera ett antal olika Sigma One-maskiner till 300 A, 400 A eller 550 A, i en kompakt svetsmaskin eller en med en separat matarverk, med synergisk DC eller synergisk DC och puls och med luftkylt eller vattenkylt slangpaket. Den grafiska kontrollpanelen är intuitiv att navigera och lätt att använda för både svetsaren och förmannen. Svetsexpert och IWS hos Migatronic, Michael Andersen, förklarar:

- Displayen är användarvänlig för både erfarna och mindre erfarna användare. De många välkända symbolerna och visuella presentationerna av inställningarna visar hur dina justeringar kommer att påverka den svetsning, du håller på att utföra. Viktiga upplysningar som material, gas och plåttjocklek presenteras så att de alltid är lätta att hitta. Det gör det enkelt för alla svetsare att använda kontrollpanelen, men även för andra användare, som t.ex förmannen eller den handledare, som ibland har behov för att använda en svetsmaskin.

Kommer att introduceras i vår

Sigma One lanseras på fler än 12 marknader över hela Europa denna vår. Det kommer även snart att vara möjligt att se, röra och prova den hos en av Migatronics svenska återförsäljare.

- Vi ser fram emot att introducera den här nya high-end svetsmaskinen på våra marknader för professionell svetsutrustning. Jag tror, att våra mycket duktiga återförsäljare kommer att vara stolta över att inkludera Sigma One i sin verksamhet, och att den kan styrka deras produktsortiment, säger Peter Nyström, Country Sales Manager hos Migatronic i Sverige.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • Lydia Capolicchio modererade Välkommen Robot. Reportage

    "Våga ta steget till automation"

    Produktionstrender, inspirerande robotcase och säkerhet var några av punkterna när SIS samlade till årets robotevent.
    117