Foto: SMC.

Sep 12, 2019

Ny sugkopp från SMC


För hantering av livsmedelsförpackningar.

SMC introducerar nya ZP3P-JT och breddar därmed sortimentet av sugkoppar. Serien är anpassad för förpackningsindustrin i och med hög lyftkraft och lågt läckage vid hantering av påsar och föränderliga material. Sugkopparna finns i fem olika storlekar och har en flexibel flerstegsbälg konstruerad i FDA-godkänt material.

Med serien ZP3P-JT utökar SMC sitt sortiment av sugkoppar för olika typer av materialhantering inom industrin. Serien har tunn läpp och ribbad undersida, vilket gör den särskilt lämplig för hantering av tunna, föränderliga material såsom plastfilm och påsar i olika förpackningsprocesser. Flerstegsbälgen ger hög flexibilitet i både höjd- och sidled och är tillverkad i blått, FDA-godkänt material för säker användning inom livsmedelsindustrin. Sugkoppen finns med och utan adapter, i storlekarna ø20, ø25, ø32, ø40 och ø50

 • Minskat läckage och ökad lyftkraft; tunn läpp och ribbad undersida med unik låsning för maximal tätning
 • Minskad materialpåverkan: anpassad sugyta ger en jämn lyftkraft och minskad risk för bestående deformering 
 • Minskad deformering av sugkopp: intern styrning förebygger deformering av själva sugkoppen vid materialhanteringen.

Problem med deformerat material och dålig lyftkraft kan förebyggas med hjälp av rätt sugkoppar. ”Med ZP3P-JT erbjuder SMC ett verkligt bra alternativ till befintliga sugkoppar på marknaden och visar att vi är en stark partner till företag inom förpackningsindustrin” säger Fredrik Edholm produktchef på SMC.

SMC  Annons
 • Omvandlare till fotovoltaiska paneler

  Under de senaste åren har vi observerat ett ökande intresse för ”grön energi”. Det dyker upp ett antal applikationer för energiutvinning från fritt tillgängliga källor och bland dessa är installationer av fotovoltaiska paneler mest populära.
  0
 • Sep 17, 2020

  Effektiv och snabb hjälp i industriell produktion med KUKA:s nya KR SCARA-robotar

  Teknik Med egenskaper som ultrakompakta, snabba och starka blir KUKA:s nya KR SCARA-robotar en värdefull hjälp i industriell produktion för smådelsmon-terings-, materialhanterings- och inspektionsuppgifter.
  0
 • Sep 17, 2020

  ABB:s tillväxthub SynerLeap tar nästa steg med fler partners

  Nyheter ABB:s tillväxthub SynerLeap tar nu nästa steg och knyter till sig fler partners när de ingår avtal med Westinghouse, Mälarenergi och innovationsnätverket Automation Region. SynerLeap har även flyttat till nya lokaler. Plattformen fortsätter därmed att expandera sitt innovationsekosystem med än bättre närhet till ABB:s industrikunder.
  0
Loading...

MEST LÄSTA

  Annons
 • Sökandet efter säkra leveranskedjor

  Covid-19-pandemin har visat på hur känsliga de globala handelssystemen är för störningar. Hur kan snabb tillverkning av delar öka säkerheten i dagens leveranskedjor?
  0

SENASTE NYTT