Mikael Persson vd på Good Solutions och Olof Pettersson vd på Nolato Gota drar igång den stora satsningen på RS Production för att stärka fabrikens konkurrenskraft. Foto: Good Solutions.

Sep 16, 2020

Underleverantören Nolato Gota effektiviserar hela fabriken


Sedan 2019 har Nolato Gota i Götene arbetat aktivt med att förbättra cykeltider och minska produktionsförluster på vissa maskiner och produktionsavsnitt.

Nolato Gota stärker sin konkurrenskraft genom att digitalisera och effektivisera hela fabriken med RS Production från Good Solutions. Nolato Gota tillverkar plastdetaljer främst till fordonsindustrin och har de senaste åren visat stark tillväxt. Utmaningarna under 2020 har tydligt visat styrkan i hög effektivitet och att snabbt kunna ställa om och vara flexibel.

Sedan 2019 har Nolato Gota i Götene arbetat aktivt med att förbättra cykeltider och minska produktionsförluster på vissa maskiner och produktionsavsnitt. Med hjälp av Good Solutions programvara RS Production har operatörer, tekniker och ledning fått snabb tillgång till visuella produktionsfakta och analyser som gör det enkelt att få samsyn på nuläget och hjälper fler medarbetare att fatta bättre beslut snabbare.

-Vi har de senaste åren förbättrat vår effektivitet (OEE) med 35% i de produktionsavsnitt där produktionen har arbetat fokuserat med RS Production från Good Solutions. Det innebär att vi blivit mer resurseffektiva, lönsamma och framförallt hållbara. För oss är det helt naturligt att skala upp konceptet till hela vår fabrik, säger Olof Pettersson, VD på Nolato Gota.

-Genom att vi i realtid kan se hur våra produktionsflöden går, och vart vi har störst utrymme för att förbättra effektiviteten kan vi hela tiden jobba med att minska våra produktionsförluster och öka flexibiliteten och därmed mer konkurrenskraftiga, säger Jimmy Johansson, Produktionschef på Nolato Gota.

RS Production visar cykeltider och stopp automatiskt. Det gör det enkelt för operatörer och produktionspersonal att snabbt ange orsaken till varför en maskin inte kör optimalt. Kombinerat med data från maskiner och andra produktionssystem skapas visuella beslutsunderlag som används i det dagliga arbetet för att systematiskt arbeta bort flaskhalsar och produktionsförluster.

-Det är otroligt roligt att arbeta tillsammans med Nolato Gota. Deras arbete ger tydliga resultat som direkt hjälper fabriken att bli mer konkurrenskraftig genom att arbeta med datadriven produktion. Vi ser verkligen fram emot att skala upp vårt samarbete, säger Mikael Persson, VD Good Solutions.

För att få största möjliga nytta av investeringen kommer Good Solutions även leverera en beprövad kombination av utbildning, kontinuerlig kompetensförbättring och tillgång till det aktiva nätverket för produktionsoptimering ProdSummit till Nolato Gotas medarbetare.

Driftsättningen av RS Production som ett verktyg i det dagliga arbetet i hela fabriken kommer att genomföras under hösten 2020.

Good Solutions AB är ett svenskt mjukvarubolag som hjälper fabriker att bli mer effektiva genom att göra det möjligt för fler medarbetare att fatta bättre beslut snabbare. Good Solutions visar starkt tillväxt och programvaran RS Production® används i fler än 150 fabriker globalt.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • PLAY: Nynas med 90 år på nacken

    I veckan avslutades en av Sveriges största rekonstruktioner. Företaget grundat av Axel Ax:son Johnson fick som Sveriges första raffinaderi stor betydelse under andra världskriget och för bilismens framväxt.
    65