Foto: Stenbergs.

May 4, 2018

När framtidens experter gör upp är det Okumas verktygsmaskiner som gäller


Under Elmia Verktygsmaskiner genomförs Yrkes-SM i CNC-fräsning och -svarvning, där åtta unga talanger gör upp om platserna i landslaget.


Under tävlingen avgörs vilka två som ska få ingå i Svenska Yrkeslandslaget 2019 och representera Sverige i Worldskills 2019, Kazan, Ryssland. De tävlande har tagit sig hela vägen från skoltävling, till Ungdoms-SM i CNC-teknik och nu vidare till Yrkes-SM.
 
De tävlande får en ritning, programmerar i Mastercam för att sedan producera detaljerna. Poäng sätts efter satta mått inom tolerans.
 
Skärteknikcentrum Sverige har i över 15 år arrangerat ungdomstävlingar för att visa upp unga talanger för branschen och yrket för andra ungdomar. I år är det Stenbergs som finns med och gör tävlingen möjlig genom att låna ut maskiner under tävlingen. Det är två fleroperationsmaskiner, Genos 560-V, och två svarvar, Genos L3000. Alla av märket Okuma.

-Vi är stolta över att bidra till Yrkes-SM och att framtidens kompetenta ungdomar får tävla i våra svarvar och fleroperationsmaskiner. Vi önskar alla deltagare lycka till och ser fram emot en intensiv och spännande tävling, säger Pierre Huss på Stenbergs.
 
-Vi är så glada för samarbetet med Stenbergs. Det känns bra att ungdomarna får tillgång till den senaste tekniken när de ska visa vad det går för. Vi hoppas på spännande tävlingsdagar och många besök och uppmuntrande hejarop i monter B 01:83, säger Ulrika Elmersson på Skärteknikcentrum Sverige.
 
Prisutdelningen sker på scenen, fredag 18 maj kl 13.00.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • Lydia Capolicchio modererade Välkommen Robot. Reportage

    "Våga ta steget till automation"

    Produktionstrender, inspirerande robotcase och säkerhet var några av punkterna när SIS samlade till årets robotevent.
    117