Dec 7, 2018

Motala Verkstad Group AB söker Kvalitetstekniker – Gustavsvik


MVG är Sveriges kanske äldsta start-up företag. Vi har rötter som sträcker sig så långt tillbaka som 1822 men vi har ett ungt företags energi att ta oss an vår tydliga vision; att bygga Sveriges och Nordens största och bästa produktionspartner inom tung och medeltung bearbetande industri. Vår övertygelse är att vi är starkare tillsammans med våra kunder, leverantörer och medarbetare. 

Om företaget:
Motala Verkstad Group (”MVG”) är en koncern inom verkstadsindustrin med fokusering mot tillverkning av produkter som kräver tung kvalificerad maskinbearbetning, svetsning och montering. Kunderna består främst av välkända storföretag med basen i Skandinavien. MVG består av moderbolaget Motala Verkstad Group AB och dotterbolagen tillika produktionsenheterna Aktiebolaget Motala Verkstad, Fosie Mekaniska Industri AB, MVG i Kristinehamn AB, MVG i Gustavsvik AB och David Sjölanders Mekaniska AB. Tillväxt sker både organiskt och genom förvärv. MVG har cirka 200 anställda och en omsättning på cirka 260 MSEK. 

Om tjänsten:
Vi söker en Kvalitetstekniker som brinner för kvalitet och avvikelsehantering.
Då vår kvalitetstekniker går vidare till nya utmaningar inom koncernen söker vi en ersättare som delar vår övertygelse. Om du brinner för kvalitets- och avvikelsehantering kan du vara den vi söker. Kanske har du erfarenhet av detta eller så har du annan kvalificerad verkstadserfarenhet och är sugen på att göra något nytt.

Vår verksamhet är inriktad på stora och tunga komponenter som enstyckstillverkas i flera olika material, ofta gjutgods. Vi har ett ISO certifierat kvalitetsledningssystem och arbetar med kunder som ställer höga krav på precision och kvalitet. 

Som kvalitetstekniker arbetar du brett med operativa kvalitetsfrågor. Avvikelsehantering är högst på din agenda och du arbetar effektivt och proaktivt med att registrera, hantera och lösa avvikelser med vårt affärssystem Monitor som stöd. Du tillämpar ett lösningsorienterat arbetssätt där du utgår från dina teknik- och materialkunskaper. Det är naturligt och självklart för dig att föra en kontinuerlig dialog med dina kollegor internt, likväl som med kunder och leverantörer, för att lösa avvikelser på bästa tänkbara sätt. Du sammanställer, granskar och arkiverar även kvalitetsdokumentation och planerar samt genomför klassning utifrån leveransplan då detta är ett kundkrav. 

Har du erfarenhet eller intresse av oförstörande provning eller andra förekommande uppgifter inom kvalitetsområdet har du möjlighet att påverka utformningen av denna tjänst efter detta. 

Ditt arbete kommer i huvudsak innebära:
- Dokumentera, beskriva och analysera avvikelser
- Hantera avvikelsehantering i affärssystemet Monitor
- Driva, diskutera fram och lösa på avvikelser internt samt med kund och leverantör
- Planera, förbereda och genomföra klassning utifrån leveransplan och sammanställa dokumentation inför och efter detta

För att lyckas i rollen bedömer vi att du behöver:
- Bakgrund från verkstadsindustri, gärna erfarenhet från skärande bearbetning 
- Grundläggande materialkunskaper, har du arbetat med gjutgods är det ett plus
- Goda kunskaper i ritningsläsning samt mätteknik
- Goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift
- Erfarenhet av kvalitetsarbete, avvikelsehantering och/eller klassning 

Vi söker dig som:
- Arbetar strukturerat och har förmåga att planera och organisera ditt arbete självständigt
- Är proaktiv och lösningsorienterad
- Besitter en god kommunikationsförmåga och kan föra en teknisk dialog som är saklig och konkret

Övrig information: 
Arbetet sker huvudsakligen på vår produktionsenhet i Gustavsvik. Resor kan förekomma inom koncernen samt till kunder och leverantörer. Arbetstiden sker på dagtid.

Kontakt:
För ytterligare information om arbetet som maskinoperatör hos oss kontakta:
Andreas Öhlén (produktionschef MVG i Gustavsvik)
0725-540582, andreas.ohlen@mvg.se

Charlotte Axelsson (HR-Manager)
0739-209950, charlotte.Axelsson@mvg.se 

Ansökan:
Din ansökan märker du ”Kvalitetstekniker” och skickar till jobb@mvg.se senast 2018-12-11.

Välkommen med din ansökan!
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT