Sven Lindström. Foto: Midsummer.

Oct 28, 2020

Midsummer får sin största solpanelsorder någonsin


Samtidigt tar verkstadsföretaget Precima i Flen ett stort kliv mot en mer hållbar framtid.


Det svenska solenergiföretaget Midsummer har mottagit sin största enskilda solpanelsbeställning någonsin. Ordern avser solpanelen Midsummer BOLD och innebär att nästan 800 paneler kommer att installeras på en industrifastighet i Flen, motsvarande ca 157,8 kW och en yta av ca 1700 m2.

-Detta är en väldigt glädjande order för Midsummer och vi ser en stor potential i att installera våra produkter på fastigheter likt denna. Med marknadens lägsta klimatavtryck hoppas vi också kunna uppmuntra allt fler företag till att välja våra solpaneler för att minska sin påverkan på miljön, säger Sven Lindström, vd på Midsummer.

-Som företag arbetar vi aktivt med att minska vår miljöpåverkan, med särskilt fokus på vår egen energiförbrukning. Att producera energi genom Midsummers svensktillverkade solpaneler är ett hållbart steg i rätt riktning för att uppnå våra miljömål, säger Sture Wikman, vd på Precima Production, som nu kommer att åtnjuta egenproducerad förnybar el.

Precima Precision i Flen, snart med solceller på taket.

Midsummers produkter har sedan tidigare skapat ett stort intresse på den privata marknaden, men lämpar sig lika väl för kommersiella byggnader inom industri, lager och handel.

Solpanelen Midsummer BOLD, som ordern avser, är särskilt optimal för fastigheter där:

-Taket har vikt- och vindbegränsningar
-Man vill undvika håltagning i takets ytskikt
-Ett alternativ med lågt klimatavtryck efterfrågas
-Man vill kunna beträda solpanelerna
-Kravet på stilren arkitektur är högt

Arbetet med att förse industrifastigeheten med solenergi påbörjas i april. Taket är ca 1700 m2 och största delen av det täcks av Midsummers paneler.
Loading...

MEST LÄSTA

  Annons
 • På jakt efter säkra leveranskedjor

  Covid-19-pandemin har synliggjort hur känsliga de globala handelssystemen är för störningar. Så här kan snabb tillverkning av detaljer öka säkerheten i dina leveranskedjor.
  47

SENASTE NYTT

 • Teknik

  Ny gripper från OnRobot

  Robotgriparen 2FG7 är ett mycket bra alternativ för industrier som läkemedel och känslig elektronik.
  16