Metso Outotec.

Dec 29, 2020

Metso Outotec vinner miljardaffär


Leverans till zinkanläggning i Ryssland.

Metso Outotec har tecknat ett kontrakt för att leverera ett komplett paket av viktig processutrustning för en zinkanläggning i Verkhny Ufaley i Chelyabinsk-regionen i Ryssland. Kontraktsvärdet på cirka 100 MEUR har bokats i Metso Outotecs orderingång för fjärde kvartalet 2020, varav en fjärdedel kommer att bokas i Mineralsegmentet och resten i Metallsegmentet.

"Metso Outotec har levererat mineraler, bearbetning och metaller raffineringsteknik till våra kunder i Ryssland under lång tid. Den nya zinkanläggningen kommer att använda Metso Outotecs egenutvecklade teknik, som är både hållbar och mycket kostnadseffektiv", säger Jari Ålgars, VD, affärsområde Metall på Metso Outotec.

Ordern omfattar utrustningspaket för Zinkkoncentratbearbetning, järnfällning, lösningsrening och "elektrowinningteknik" för säker och hållbar zinkbearbetning baserad på OKTOP® reaktor- och anläggningsprodukter. Ordern innehåller också ett kretsvärmeåtervinningssystem, zinkelektrowinning och götgjutningsutrustning samt högeffektiva kyltorn för zinkelektrovinning och gipsborttagning med ansenligt minskade utsläpp jämfört med konventionellt utformade kyltorn. Det omfattar även lösningar för konsekvent solid-liquid separation, högpresterande Larox® FP och RB filter med låg energiförbrukning, samt helt integrerad digital processautomation för mer tillförlitlig och flexibel drift.

"Metso Outotec tillhandahåller ledande teknologi för omfattande zinkbearbetningsanläggningar. Detta inkluderar egenutvecklad processutrustning och "know-how" från råvara till slutprodukt och olika biprodukter", säger Stephan Kirsch, vd för affärsområdet Minerals på Metso Outotec.

Den teknik som ska levereras är den mest kostnadseffektiva tekniken som finns tillgänglig för zinkråvarabearbetning, vilket möjliggör effektiv zink- och produktåtervinning från ett brett spektrum av zinkråvara.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT