Metso Outotec.

Dec 28, 2020

Metso Outotec avyttrar sin aluminiumverksamhet


Berör ca 120 anställda.

Metso Outotec har tecknat avtal om att sälja sin Aluminiumverksamhet till REEL International, med huvudkontor i Frankrike. Verksamheten tillkännagavs vara till salu för ett år sedan och har sedan dess rapporterats under avvecklad verksamhet.

Den verksamhet som ska avyttras omfattar gröna anodanläggningar, anodstavverk och gjuthus som används i aluminiumsmältverk samt tillhörande utrustning och tjänster. Cirka 120 Metso Outotec-anställda kommer att ansluta sig till REEL vid stängning, vilket beräknas ske under första kvartalet 2021.

Parterna har kommit överens om att inte lämna ut värdet på transaktionen. Försäljningen kommer inte att ha någon väsentlig inverkan på Metso Outotecs ekonomiska resultat.

"Jag är mycket glad över att våra aluminiumteknologier och experter kommer att få ett bra nytt hem på REEL International, där utvecklingen av verksamheten kommer att fortsätta till förmån för de globala aluminiumkunderna", säger Jari Ålgars, vd för metals affärsområde, Metso Outotec.

"Det är ovanligt att hitta en annan verksamhet med en sådan kompletterande produktportfölj inom primär aluminiumteknik, och vi är glada över att vara med i REEL International. Jag är övertygad om att denna transaktion kommer att göra det möjligt för vårt team att fortsätta att stödja våra kunders verksamhet på ett effektivt sätt. Detta avtal är ett bevis på det hårda arbete och engagemang som vårt team under detta extraordinära år ", säger Antti Koulumies, Vice President, Aluminium affärslinje, Metso Outotec.

"Vi är glada att välkomna Metso Outotecs aluminiumverksamhet och personal till FAMILJEN REEL. Med vår kompletterande produktportfölj och geografiska fotavtryck kommer vi att kunna betjäna våra kunder ännu bättre runt om i världen", säger Philippe Frantz, styrelseordförande i REEL International SAS.

Ta reda på mer om REEL International på deras hemsida.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT