Foto: Svensk Verkstad.

Nov 28, 2018

Metal Inspiration Days slår upp portarna


Ett soligt Jönköping välkomnade rekordmånga 600 anmälda besökare till det stora industrieventet med fokus på produktionsteknik som drog igång på onsdagmorgonen.

Stenbergs, Edströms och ABB samt Kyocera är de fyra musketörerna, det vill säga arrangörerna, till detta event som blir allt populärare för varje år.

Många medutställare finns också på plats. Uppdelat på de fyra arrangörerna finns; Schunk, AME, Sandvik Coromant, AH Automation, Seco Tools, Renishaw, UR, 3nine, Fructus, Hexagon, Festo, Edeco, GJS Verktyg, Euromaskin, In Lead, Edge Technology, Dormer Pramet, Hainbuch och slutligen Haimer.

Tydligt är att fokus ligger på produktionsteknik. Robotar som lätt flyttas i produktionen dit de behövs.

Henrik Olsson, vd på Edströms, säger att utvecklingen på deras försäljning av UR-robotar är linjär. En stadig uppgång år för år. Det är enklare att automatisera nu än för några år sedan, vilket är en bidragande orsak, förutom att kravet på effektivitet givetvis är högre idag.

-Maskinerna ökar inte så mycket under 2018, men vi ökar på mycket annat, utbildningar till exempel, säger han till Svensk Verkstad. Många vill maximera produktionen och lära sig hur de bäst optimerar sina maskiner.

Och två dagar i Jönköping lär berika de flesta inom produktion, det finns mycket att se och lära här vid Vätterns strand. Svensk Verkstad återkommer naturligtvis med en uppföljning och summering av dagarna inom kort.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • Lydia Capolicchio modererade Välkommen Robot. Reportage

    "Våga ta steget till automation"

    Produktionstrender, inspirerande robotcase och säkerhet var några av punkterna när SIS samlade till årets robotevent.
    117