Henrik Saldner, SVIA. Foto: Svensk Verkstad/Johan Sköldberg.

Dec 1, 2016

Metal Inspiration Days hos SVIA


SVIA bjöd in till deras öppna hus under Metal Inspiration Days och inspirerande blev det. Deras medutställare, Troax, Festo, ABB som numera är SVIAs ägare och Schunk samt Ecmec och Toyota visade upp sina produkter och samarbeten för en fungerande robotcell.

SVIAs Henrik Saldner visade en cell med pallet picking och hur en framtida fabrik kan se ut. En fabrik där människan knappt blir närvarande, förutom i själva skapandet självklart.

Peter Wiik från ABB visade YuMis förträfflighet. En robot som är klippt och skuren för samarbete med oss människor.

Joakim Gustafsson för Festo, företaget som kanske är mest känt för ventiler och luftcylindrar, visade bland annat IO link, punkt till punkt kommunikation mellan celler. En liten produkt som är tidsbesparande tex vid nya inställningar, då all information lätt kan sparas. Festo har ungefär 30 000 olika produkter.

Toyota Material Handling visade en självkörande truck, en del i ledet av en automatiserad lagerhantering. Ett affärsområde som växer enormt.

Daniel Eklund från Ecmec pratade inför underleverantörer om deras produker som är specialmaskiner och fixturer för bearbetning och hantering i produktionsmiljö.

På Schunk träffade vi Mårten Ahlmén som visade deras gripdon som är en viktig del i en robotcell. Mårten berättar att enkelt och automatiskt kunna växla fingrarnas längd i gripdonet är en fördel för att komma så nära objektet som möjligt. 

Hos Schunk kan du också skräddarsy dina gripfingrar med den nya produkten eGrip. Med eGrip kan du som kund ta din cadmodell av din produkt, ladda in filen i Schunks mjukvara, som på ca 15 minuter tar fram ett anpassat par gripfingrar för produkten. Ganska fiffigt tyckte vi.

ABBLoading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT