Nordic Quick Systems-1

Fr.v. Niclas Granström, Nicklas Jadinge och Sammy Pergament. Foto: Nordic Quick Systems.

Aug 15, 2019

Med 5 nya miljoner på fickan tänker de ta sitt kedjehjul till Europa


Det Piteåbaserade företaget siktar på Europaexpansion och på att bli branschstandard med sitt patenterade kedjehjul.

Nordic Quick Systems, från Piteå, har utvecklat ett kedjehjul med roterbara och utbytbara slitagedelar. Nu har bolaget genomfört en nyemission för att snabbt kunna göra sin patenterade lösning till en ny branschstandard. Pengarna kommer från erfarna bolagsbyggare och investerare som ser stor potential i de unika kedjehjulen, vilka redan har fått bra spridning inom svensk industri.

Nordic Quick Systems

De har utvecklat ett kedjehjul med roterbara och utbytbara slitagedelar. Foto: Nordic Quick Systems.

Bolaget grundades av Niclas Granström, Nicklas Jadinge och Sammy Pergament när Nicklas Jadinge och Niclas Granström år 2015 gick från idé till handling.

Med tanken "Nog måste vi kunna uppfinna hjulet igen..." hade förstnämnde länge funderat på hur det konventionella kedjehjulet kunde förbättras. Det är ju ett rent slöseri på resurser och väldigt riskfyllt att kapa kedjan och byta hela hjulet endast för att en eller några tänder är slitna. Herrarna satsade alla sina pengar på projektet och idag är idén en patenterad uppfinning.

Så här går det till:

Kedjehjulen har varit ute på marknaden i snart fyra år och på bolagets kundlista återfinns bland annat SCA, Smurfit Kappa och Söderenergi. Nordic Quick Systems har som ambition att på kort sikt öka sin penetration av den svenska marknaden, samt nå ut med kedjehjulet i Europa. 

-Vi arbetar tätt tillsammans med våra kunder och har fått mycket fin respons på kedjehjulen. Med vår lösning gör kunderna stora besparingar, bland annat tack vare att underhållsarbetet går fyra gånger snabbare, säger Nicklas Jadinge, VD för Nordic Quick Systems.

Nyemissionen har tillfört bolaget 5 miljoner kronor och pengarna ska användas till rekrytering, försäljnings- och marknadsföringsinsatser, samt produktutveckling. Nicklas Jadinge och Sammy Pergament arbetar operativt i bolaget. Nu tillkommer Per Embertsén, tidigare VD på SCA Munksund, Staffan Ruuth, delägare och styrelseordförande i bl.a. Exeri, Fredrik Högberg, grundare av More Digital Studios, Tobias Andersson, grundare av Turborilla, Robert Espling, VD för Expandera i Norrbotten, Partnerinvest Norr, Arctic Ventures, Saminvest och Lunova som ägare.

Fredrik Högberg, som har investerat via sitt investmentbolag, More Industries, säger:

-Jag kommer från en helt annan bakgrund, men såg direkt potentialen i Nordic Quick Systems, som i mina ögon är något av en ”game changer” i en relativt konservativ bransch. Nordic Quick Systems skapar redan nu direkt kundnytta via sin innovativa lösning och jag ser stor potential för systemet att fortsätta vinna mark i flera segment. Ett starkt team finns på plats, och jag hoppas kunna bidra med strategier rörande digitala flöden som även de ska underlätta vardagen för Nordic Quick Systems kunder.

-Vi är superglada att vi får med oss så erfarna och kompetenta investerare på vår resa. Utöver kapital, har flera av dem uttryckt intresse att engagera sig operativt i bolaget, vilket kommer att ge oss en ordentlig skjuts framåt, säger Sammy Pergament, försäljnings- och marknadsansvarig på Nordic Quick Systems.

Nordic Quick Systems har patent på kedjehjulet och arbetar idag både med försäljning direkt till slutanvändare och via återförsäljare. Framgent kan det dock bli aktuellt med andra affärsmodeller, såsom t.ex. licensiering.

-Vi har under några år bevisat för marknaden att vårt kedjehjul genererar stora vinster för våra kunder. Nästa steg är att till fullo kapitalisera på vårt starka patent och göra vårt kedjehjul till en ny branschstandard, avslutar Sammy Pergament.

Nordic Quick Systems grundades i januari 2019. Bolaget har utvecklat och patenterat ett kedjehjul med roterbara och utbytbara slitagedelar. Den unika lösningen resulterar i fyra gånger snabbare underhåll, ökad säkerhet och förbättrad produktionseffektivitet. Bolaget har sitt säte i Piteå och ingår i Arctic Business Incubator.

    Annons
  • Omvandlare till fotovoltaiska paneler

    Under de senaste åren har vi observerat ett ökande intresse för ”grön energi”. Det dyker upp ett antal applikationer för energiutvinning från fritt tillgängliga källor och bland dessa är installationer av fotovoltaiska paneler mest populära.
    0
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT