Inabe Plant.

Jun 15, 2018

Mazak’s nya fabrik i Inabe har slagit upp portarna!


Yamazaki Mazak har nu slagit upp portarna för sin nya och högteknologiska fabrik i Inabe, Japan

Den nya fabriken, som tillverkar stora maskincenter och 5-axliga verktygsmaskiner, har nu öppnat och är redo att möta den ökade efterfrågan på större maskiner, speciellt efterfrågade av flygindustrin, entreprenad- och energisektorn. Fabriken i Inabe är den sjätte fabriken som Mazak öppnar i Japan av totalt 11 över hela världen.

Bygget av fabriken påbörjades 2016 och slutfördes nu under våren 2018. Med den första fasen slutförd flyttas också tillverkningen till Inabe från fabriken i Minokamo. Med den nya fabriken ökar Mazak sin produktionskapacitet med 20 procent.

Marknaden för verktygsmaskiner är fortsatt stark och fortsatt ökning i produktionen är också planerad, något som den nya fabriken säkerställer och mer effektivt kan möta, både till den inhemska och utländska marknaden.

”Mazaks nya fabrik är en mycket positiv nyhet för oss och våra kunder. Ökad produktiviteten och kortare ledtider är något som både vi och våra kunder kommer dra stor nytta av vid beställning och leverans av nya maskiner,” säger Affärsområdeschef Per Selskog och tillägger, ”Vårt mål är att våra kunder ska få en så kort ledtid som möjligt mellan från beslut till levereras av maskiner och den nya fabriken i Inabe är en viktig del för oss i att kunna minska denna tiden”.

För att eliminera extern påverkan vid byggnationen av maskinerna har fabriken ett mycket avancerat luftkonditionerings- och belysningssystem. Upp till tio meters takhöjd är temperaturen kontrollerad till ±1 grader Celsius.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • Lydia Capolicchio modererade Välkommen Robot. Reportage

    "Våga ta steget till automation"

    Produktionstrender, inspirerande robotcase och säkerhet var några av punkterna när SIS samlade till årets robotevent.
    117