Lisjö Produktion

Foto: Lisjö Produktion.

Feb 24, 2021

Lisjö Produktion utökar maskinparken


I princip alla maskiner i verkstaden är idag robotbetjänade, så blir även dessa nya maskiner från Okuma.

Lisjö Produktion i Surahammar, Västmanland, erbjuder legobearbetning i både större serier samt enstycks, till fordons-, verkstads-, gruv- och offshoreindustrin. Kvalificerad skärande bearbetning i form av svarvning och fräsning sker i moderna CNC-maskiner.

Lisjö investerar kontinuerligt i maskinparken för att kunna erbjuda hög kvalité och en hög finish på tillverkade produkter. Nu är det dags igen, ytterligare två stycken nya Okuma LU-maskiner från Stenbergs ska in.

-De nya Okuma-maskinerna kommer att passa som handen i handsken för kommande utmaningar, säger Thomas och Robert Englund, ägare till Lisjö Produktion AB.

Sedan starten 1983 har Robert och Thomas Englund byggt upp en toppmodern verksamhet bestående av kvalificerad skärande bearbetning. Tillsammans med yrkesskickliga och kvalitetsmedvetna medarbetare, erbjuder Lisjö Produktion kundanpassade och kvalificerade arbeten inom ett stort område.

Satsningen inom automation fortsätter och företaget har byggt upp en stor erfarenhet inom området. I princip alla maskiner är idag robotbetjänade. De nya Okuma-maskinerna kommer att integreras ihop robotceller ifrån Marab Automation som tidigare har levererat ett flertal celler till Lisjö.

LU3000.

LU4000 EX.

OKUMA LU3000/4000 är en högproduktiv 4-axlig svarv med drivna verktyg och stödlager. Den kraftfulla maskinen möjliggör simultan, balanserad, 4-axlig svarvning för maximal avverkning med övre och nedre revolvern. Den programmerbara dubbdockan har en s.k. ”built-in” pinolrörelse för högsta stabilitet och noggrannhet. Skärkraftsövervakning och Thermo-friendly concept, dvs en måttstabil maskin oavsett temperatur, är standard på Okumas svarvar.

-Sammantaget har Lisjö nu tre stycken Okuma LU och vi är glada att få förtroendet att leverera fler maskiner till Lisjö Produktion, säger Thomas Åkermark, Area Sales manager på Stenbergs.

 
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT