Foto: Latour Industries.

Nov 19, 2020

Latour Industries växer


Köper italiensk aktör inom hissar.

Investment AB Latour har genom sitt helägda affärsområde Latour Industries tecknat avtal om att förvärva VEGA S.R.L. (VEGA) baserat i regionen Marche i Italien. Tillträde är planerat till januari 2021.

Vega är en ledande designer och tillverkare av användargränssnitt och elektroniska system för hissar och plattformshissar. Bolaget som grundades 2004 har sitt huvudkontor i Italien samt dotterbolag i USA, Brasilien, Albanien och Kina. Omsättningen uppgår till drygt 20 MEUR med stark rörelsemarginal och god tillväxt. Bolaget har 200 anställda, av vilka omkring 45 är anställda inom R&D.

-Jag är mycket glad att få välkomna VEGA till Latour Industries, säger Björn Lenander, VD på Latour Industries. VEGA har en väldigt stark position som oberoende leverantör av skärmar, fixturer, kontrollsystem och elektronik till både hissar och plattformshissar. VEGA har kunder i de flesta betydande marknader och en stor potential att fortsätta växa framåt.

-Latours förvärv av VEGA är en viktig milstolpe och en unik strategisk möjlighet att skapa värde för våra kunder. Att vara en del av Latour kommer att stärka vår position på marknaden och ge oss industriexpertis i vår fortsatta tillväxtresa, säger Paolo Vitturini, VD och medgrundare till VEGA.
  • May 7, 2021

    Streama film i Polestar 2

    Reportage Elbilstillverkaren satsar på streaming, Spotify och din egen smartphone som bilnyckel.
    81
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT