Latour Johan Hjertonsson

Johan Hjertonsson, vd Latour. Foto: Latour.

Jan 11, 2021

Latour förvärvar VM Kompensator


En ledande dansk tillverkare av kompensatorer.


Investment AB Latour har genom sitt helägda bolag DENSIQ AB, en del av Latour Industries AB, förvärvat VM Kompensator A/S baserat i Bække, Danmark.

VM Kompensator är en ledande dansk designer och tillverkare av kompensatorer för industriella applikationer. Bolaget som grundades 2015 har sitt huvudkontor i Bække, Danmark. Omsättningen 2020 uppgår till 23 MDKK med stark rörelsemarginal och god tillväxt.

-Jag är mycket glad att få välkomna VM Kompensator DENSIQ familjen, säger Krister Seleskog, VD på DENSIQ. VM Kompensator är ett väldigt bra tillägg till vår nuvarande portfölj och kommer ytterligare stärka vår position som ledande leverantör av tätningsteknologi.

-Vi är väldigt glada att nu vara en del av DENSIQ och Latour, och ser väldigt mycket fram emot att bli en ännu starkare aktör inom kompensatorer, säger Michel Moustgaard, VD och grundare av VM Kompensator.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • PLAY: Nynas med 90 år på nacken

    I veckan avslutades en av Sveriges största rekonstruktioner. Företaget grundat av Axel Ax:son Johnson fick som Sveriges första raffinaderi stor betydelse under andra världskriget och för bilismens framväxt.
    39