konecranes

Foto: Konecranes.

Jan 13, 2020

Konecranes tar hem affär i Australien


Ska leverera till Australiens första anläggning för avfallsenergi.

Konecranes levererar två avfallskranar till Avertas Energy, Australiens första anläggning för avfallsenergi, i Kwinana i västra Australien. Beställningen bokades i juli 2019 , och leveransen är planerad till juni 2020.

Vid energi från avfall används avfall efter återvinning för att generera ren baslast – den minsta mängden elektrisk ström som behövs för ett elnät. Kwinana-anläggningen omvandlar upp till 400 000 ton avfall per år till energi och genererar ungefär 36 megawatt elektricitet för elnätet, vilket är tillräckligt för att försörja 50 000 hushåll. Metallmaterial återvinns, medan andra biprodukter återanvänds som byggmaterial. Avertas Energy förväntas sätta igång sin verksamhet i slutet av 2021.

Konecranes kommer att leverera två fullständigt automatiska avfallskranar och tre gripskopor, och avtalet innefattar idriftsättning, installationsövervakning och underhållstjänster. Kranarna kommer att drivas i avfallsgroparna där de tar emot, blandar och matar avfallsmaterial till och från trattar.

De två kranarna är utrustade med flera av Konecranes smarta funktioner som stöder säkerhet och produktivitet på produktionsanläggningen, som svajkontroll, stötbelastningsskydd och skyddade områden. Med Konecranes digitala tjänster som TRUCONNECT-fjärrövervakning kan krananvändningen och kranarnas skick övervakas i realtid på kundportalen yourKONECRANES. Dessutom använder den levererade utrustningen funktionen DynaReg, som återvinner ström som har genererats från lyftanordningar.

Konecranes erbjuder produkter och tjänster som stöder cirkularitet med hållbar design, enkelt underhåll och reparation med möjligheter till modernisering eller eftermodifieringar för att ytterligare utöka livslängden.

-Det här kontraktet är ytterligare ett exempel på hur våra investeringar i i kranar för avfallsenergi gör Konecranes till det rätta valet för kunder världen över. Kombinationen av vår omfattande erfarenhet av branschen, vår beprövade teknik och utmärkta servicesupport var en avgörande faktor här, säger Joseph Botros, direktör med ansvar för kunder inom avfallsenergi på Konecranes.

-Vi har också dragit nytta av vår fantastiska serviceorganisation i regionen, vilket var ett måste för kunden för att garantera tillförlitliga prestanda för de kommande decennierna, tillade Botros.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • PLAY: Nynas med 90 år på nacken

    I veckan avslutades en av Sveriges största rekonstruktioner. Företaget grundat av Axel Ax:son Johnson fick som Sveriges första raffinaderi stor betydelse under andra världskriget och för bilismens framväxt.
    65