Den nya kollaborativa svetsroboten CoWelder från Migatronic. Foto: Migatronic.

May 8, 2018

Kollaborativ svetsrobot från Migatronic ger företag större flexibilitet


En komplett svetslösning som både är enkel att programmera och att använda. Det är vad Migatronic Svetsmaskiner visar i sin monter under Elmia Svets och Fogningsteknik.– Med en CoWelder ges företagen en större flexibilitet, säger Peter Nyström, försäljningschef i norra Europa.

Svetstillverkaren Migatronic är specialiserade på utveckling och produktion av svetsmaskiner till industrin. Till Elmia Svets och Fogningsteknik visar företaget bland annat sin nya kollaborativa svetsrobot CoWelder.

– Den är mycket enkel att både programmera och använda. Våra kunder kan utnyttja roboten utan skyddsbur, vilket kan vara mycket viktigt för mindre och mellanstora företag, säger Peter Nyström.

– Med den här lösningen går det att köra både små och stora serier och det ger företagen en större flexibilitet. Den är dessutom enkel att flytta, vilket kan spara yta i produktionen.

I en tid där svetsare är en bristvara kan CoWelder spela en stor roll – den kan till och med bli din nya svetsassistent.

– Du kan ha en duktig svetsare som är med och programmerar roboten tack vare dennes svetskunskaper medan i princip vem som helst skulle kunna stå och mata den med delar. Det ger företagen en möjlighet att inte vara lika beroende av svetskunskaperna. I dag är det svårt för företag att hitta den kompetensen, framför allt när så många utbildningar inom svets har försvunnit, säger Peter Nyström.

Migatronic har funnits på plats samtliga år när Elmia Svets och Fogningsteknik har hållits. Att den i år växer och slås ihop med övriga produktionsmässor ses bara som positivt från företagets håll.

– Till årets mässa gör vi vår största satsning hittills och vi tror att den ska uppfylla våra önskemål och förväntningar. Flera av mässorna hänger ihop på många plan och lockar ungefär samma kategori av kunder. Har man mässorna under samma tak kan företag enklare motiveras att åka dit.

– Sedan ligger Jönköping och Elmia oerhört strategiskt rent geografiskt. Det är en viktig faktor för att en mässa ska få bra genomslagskraft, säger Peter Nyström.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • Lydia Capolicchio modererade Välkommen Robot. Reportage

    "Våga ta steget till automation"

    Produktionstrender, inspirerande robotcase och säkerhet var några av punkterna när SIS samlade till årets robotevent.
    117