Koenigsegg

Foto: Koenigsegg.

Nov 11, 2019

Koenigsegg ska anställa hundratals


Biltillverkaren i Ängelholm gasar och söker medarbetare till hela produktionskedjan.

Koenigsegg behöver anställa flera hundra personer när produktionen skalas upp i Ängelholm. Det skriver Ny Teknik.

Företaget har därför åkt till tech-konferensen Web Summit i Lissabon, för att leta efter talanger.

Operativa chefen Halldora von Koenigsegg höll två presentationer där hon uppmanade: ”Är du intresserad av att flytta till Sverige – hör av dig!"

Jesko, Halldora och Christian von Koenigsegg. Foto: Koenigsegg.

Jesko, Halldora och Christian von Koenigsegg. Foto: Koenigsegg.

Idag har Koeningsegg cirka 300 anställda och ska framöver rekrytera ytterligare några hundra personer till Ängelholm.

Det handlar om mjukvaruutvecklare och ingenjörer, men även om bilbyggare och mekaniker, ja hela produktionskedjan, enligt Halldora von Koenigsegg.

Produktionen i Ängelholm dubblas från 20 bilar per år till 40 bilar per år.

I januari tidigare i år köpte biltillverkaren Nevs 20 procent av Koenigsegg. Via ett gemensamt bolag ska Nevs och Koenigsegg uveckla nya el- och hybridmodeller, som ska tillverkas i Trollhättan. Enligt Nevs grundare Kai Johan Jiang ska man framöver tillverka tusentals Koenigsegg-bilar, i både Trollhättan och Ängelholm.

– Det är utmanande att växa så fort. Vi vill att det ska bli rätt, och att folk ska bo lokalt och leva där långsiktigt, säger Halldora von Koenigsegg till Ny Teknik.
  Annons
 • Omvandlare till fotovoltaiska paneler

  Under de senaste åren har vi observerat ett ökande intresse för ”grön energi”. Det dyker upp ett antal applikationer för energiutvinning från fritt tillgängliga källor och bland dessa är installationer av fotovoltaiska paneler mest populära.
  0
 • Sep 17, 2020

  Effektiv och snabb hjälp i industriell produktion med KUKA:s nya KR SCARA-robotar

  Teknik Med egenskaper som ultrakompakta, snabba och starka blir KUKA:s nya KR SCARA-robotar en värdefull hjälp i industriell produktion för smådelsmon-terings-, materialhanterings- och inspektionsuppgifter.
  0
 • Sep 17, 2020

  ABB:s tillväxthub SynerLeap tar nästa steg med fler partners

  Nyheter ABB:s tillväxthub SynerLeap tar nu nästa steg och knyter till sig fler partners när de ingår avtal med Westinghouse, Mälarenergi och innovationsnätverket Automation Region. SynerLeap har även flyttat till nya lokaler. Plattformen fortsätter därmed att expandera sitt innovationsekosystem med än bättre närhet till ABB:s industrikunder.
  0
Loading...

MEST LÄSTA

  Annons
 • Sökandet efter säkra leveranskedjor

  Covid-19-pandemin har visat på hur känsliga de globala handelssystemen är för störningar. Hur kan snabb tillverkning av delar öka säkerheten i dagens leveranskedjor?
  0

SENASTE NYTT