Michael Johansson framför Kemppis nyhet X8 MIG Welder. Foto: Elmia.

May 18, 2018

Kemppi förändrar synen på industriell svetsning


På Elmia Svets och Fogningsteknik lanserar svetsjätten Kemppi ett nytt koncept, som tar svetsning till 4.0.

Ett helt nytt koncept för svetsströmkällor. Det är vad Kemppi lanserar under årets Elmia Svets och Fogningsteknik.

– Det kommer förändra synen på industriell svetsning, säger Michael Johansson, sälj- och marknadschef på Kemppi.

Industri 4.0 genomsyrar Kemppis monter under årets Elmia Svets och Fogningsteknik. Framför allt genom nyheten X8 MIG Welder, det nya konceptet för svetsströmkällor som gör att svetsarna slipper ha WPS-dokument på papper. Den har nämligen en inbyggd anslutning till WeldEye och använder i stället digitala svetsdatablad.

– Framtagandet har möjliggjorts tack vare den senaste IoT-baserade tekniken och de anslutningsmöjligheter den ger. Nu tar vi prestanda, användbarhet och svetskoordinering till nya höjder inom krävande industriell MIG-/MAG-svetsning med hjälp av ny teknik, säger Michael Johansson. 

Enligt Michael Johansson ger den digitala lösningen förbättrad kvalitetsstyrning samtidigt som den säkerställer att svetsaren alltid har tillgång till de senaste svetsdatabladen och rätt svetsparametrar.

– Mjukvaran passar alla typer av svetsande företag, oavsett storlek och har bland annat marknadens mest användarvänliga verktyg för ritning av foggeometri och svetsföljd.
  • Mar 9, 2021

    Pampigt lager i nya fabriken i Kalmar

    Nyheter Maskintillverkaren startade sin verksamhet 1934 och är idag världsledande. Nu står 20.000 nya kvadratmeter färdiga, med en smidig artikelhantering.
    0
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT