Foto: Inzile.

Nov 30, 2020

Inzile har levererat ytterligare fyra ellastbilar


För fossilfria hemleveranser som startade på Black Friday.

Inzile levererar fyra ellastbilar till Bring av nya modellen Pro4 Max. Det första Inzilefordonet levererades i juni i år och har fungerat väl i Brings verksamhet. Även de fyra nya elfordonen kommer användas till fossilfria hemleveranser i stadsmiljö.

De fyra levererade lätta ellastbilarna från Inzile är fortsättningen på samarbetet med Bring som inleddes med leverans av en första ellastbil i juni detta år. Posten Norge, som Bring är en del av, äger ca fem procent av Inzile. Bring har hittills beställt fem lastbilar av Inzile.

Inzile och Bring lanserar nu nya Inzile Pro4 Max som har en skåpdel på mer än sju kubikmeter med en höjd som möjliggör att man kan upprätt när man lastar och lossar. Detta är en lösning som Bring och Inzile har arbetat fram tillsammans.

-Det är glädjande att vi utökar vår elfordonsflotta med dessa nya modeller som är mycket väl lämpade för våra hemleveranser i stadsmiljö. Vårt mål är att alla våra hemleveranser ska vara helt fossilfria i Sverige år 2025. Redan idag är mer än 50 % av våra hemleveranser i Sverige fossilfria, och totalt har vi fossilfria hemleveranser till 345 orter i Sverige, däribland Stockholm, Malmö, Göteborg och Linköping, säger Tobias Åbonde, ansvarig för hemleveranser på Bring.

 -Det är mycket tillfredsställande för oss på Inzile att Bring är nöjda med den första ellastbilen som vi levererade i juni i år och att de nu tar ytterligare fyra Inzilefordon i drift för fossilfria hemleveranser, säger Klas Åhgren, sälj och marknadschef på Inzile.

Inzile Pro4 är en eldriven lätt lastbil som har utvecklats i syfte att skapa förutsättningar för smarta och fossilfria städer. Elektriska arbetsfordon (EUV) är ett nischsegment inom fordonsindustrin som väntas växa snabbt de kommande åren. Bland kundgrupperna märks fastighetsbolag, transportföretag, kommuner och parkförvaltningar samt e-handlare som vill eliminera utsläppen i städerna.

Inzile är ett svenskt techbolag som skapar intelligenta eldrivna fordon samt moderna transport- och servicelösningar för ett hållbart samhälle. Företagets vision är att befria världen från utsläpp av fossila bränslen och att snabba på klimatomställningen genom att bidra till hållbara städer som förbättrar människors livskvalitet.

Inzile grundades 2012 utifrån en stark vilja att framtidsanpassa arbetsfordonssektorn och i teamet finns några av Skandinaviens främsta auktoriteter inom eldrivna fordon, digitalisering, tillverkning och inköp. Inzile utvecklar, producerar och säljer innovativa fordonslösningar för en global marknad utifrån Nordens utmanande klimat, säkerhetskrav och miljöstandarder. Bolaget har svenskt säte med huvudkontor och produktion i Västervik, R&D i Tranås samt marknadskontor i Stockholm.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT